sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 17 februari 2010

Jag fick en fråga...Brödblomman sa...


Fantastiska tårtor! Vad använder för att färga marcipanen? Eller använder färdigköpt? Superfina hur som helst!!
Anki


Svar:

Stort tack för din och alla andras fina komplimanger, alltid kul att höra vad ni tycker om mina tårtor och bakverk!

Jag använder oftast hemmagjord MMF (MarsMallowsFondant), en pasta gjord på smälta marsmallows och florsocker. Enkelt och billigt men kladdigt att göra! Mer information och recept finner du här!

Och ibland använder jag mig av färdigköpt SP (sugarpaste), antingen vit som jag färgar eller färdigfärgad i önskad färg. SP finns i alla möjliga olika färger! Enkelt men dessvärre betydligt dyrare!
SP går bara att köpa i specifika tårt-butiker, enklast är via nätet.

Marsipan har jag aldrig jobbat med, eller inte mer än att jag någon gång köpt ett färdigt ihoprullat marsipanlock på ICA. Jag föredrar SP/MMF då den pastan är mer finkornig än marsipan och att dom inte innehåller nötter, en fördel om man är nötallergiker!

Färger jag använder är främst pastafärger, lite som hushållsfärg fast i gelé-form och betydligt drygare! Hushållsfärg är tyvärr allt för vattnig och man riskerar att blöta upp pastan för mycket för att få den önskade färgen. Du kan läsa mer om färger här!

Har du eller andra fler frågor, tveka inte utan fråga på! Jag svarar gärna och så gott jag kan, och skulle jag inte veta ska jag försöka ta reda på svaret. Jag är själv en nyfiken person och gillar att lära mig nya saker!

Många kramar Karin


Share/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar