sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 4 februari 2010

Kreativ inspiration!

Här kommer en sammanställning av alla kreativa svar jag fick i min senaste tävling, fullt med god inspiration!

Vad skulle ni hitta på för gott med dessa formar?
Miss Autumn

- Jag skulle vilja vinna den vackra muffinsformen Miss Autumn. I den skulle jag grädda en chokladmuffinssmet med stora bitar vit och mörk choklad i. På den färdiga cupcaken skulle jag spritsa hallongrädde och överst sätta ett färskt hallon om det vore sommar,nu i vinter får det nog bli ett hallon i sugarpaste.
- Tycker mest om Miss Autumn - muffinsform. Skulle vilja göra brownie-cupcakes med vaniljfyllning. Och ha en starkt rosa hallonfrosting, med sugar paste-fjärilar i pärlemor och lite glitterströssel .


Bagerskan:
Själv skulle jag dekorera choklad-muffinsen i denna fina form med chokladfrosting och guldströssel/guldkulor, en riktig lyx-muffin!


Karin


 
Circle
- Jag skulle välja de grön-gula muffin-/bullformarna Circle och göra någon form av limemuffinsar, kanske med råsocker, som en hyllning till utekvällar i mojitons tecken.

Bagerskan:
Denna form skulle fyllas med en päronmuffins, fylld med päronkompott, dekorerad med härligt gul fluffig frosting och lite härligt grön-gult strössel.

Karin
Roma

- Jag skulle välja Roma-Muffinsform och då skulle jag baka chokladmuffins med vita chokladbitar i. Sen skulle jag dekorera dem med apelsinfrosting o sist riva apelsinskal ovanpå, det tror jag skulle bli snyggt till den bruna vågiga formen!
- Jag vill vara med och tävla, och skulle vilja vinna formen Roma. Jag skulle prova att baka kanelbullar i dom jag tror det kan bli snyggt eller kanske en härlig chokladmuffins med moccafrosting, mums!
- Jag skulle använda formarna till att göra små söta cupcakes med chokladsmak - passar formens bruna färg. Kanske ett hjärta eller två som dekoration nu till alla hjärtans dag?

Bagerskan:
Kladdkaka täckt med fluffig vitchoklad-mousse, dekorationer känns nästan överflödigt, kanske lite chokladsås ringlat över...

KarinTulip
- Jag älskar verkligen muffinsformen "Tulip" och jag skulle göra chokladcupcakes med chokladfrosting + stora dekorationer av hyvlad mörk choklad! eller ringla över smält vit choklad.
- Jag hade valt cmuffinsformen "tulip". I dom hade det nog blivit en tidig vår cupcake med äpple och kanel, ev lite annan smaksättning av kryddor, och med massa crunch på och servera med lite vanilj sås. mumms!


Muffinsbricka

- Jag skulle välja den fina muffins brickan, den verkar väldigt praktisk. Jag skulle baka Nutella och geisha muffins eftersom det är bland det godaste som finns.
- Jag skulle försöka smycka mina muffins såhär: http://www.doriegreenspan.com/images/cupcake_pandas.jpg

Bagerskan:
En perfekt form att göra många goda muffins i, varför inte pröva att fylla muffinsen med en liten bit Bounty eller annan godisbit?


Karin

 

Retro

- Jag skulle använda dem till Alla hjärtans dag för att överraska mina två Valentin (sambo + son heter det i andra namn) med nybakta muffins. Dekorerade med hjärtan så klar!
- Jag skulle använda mig av formen RETRO,och baka cupcakes naturell och dekorera med creme cheesefrosting och en "vårig" blomma av sp,och detta skulle jag överraska min familj med, som har upptäckt hur gott det är med cupcakes.
- Jag vill vinna muffinsformen Retro. Dess färger påminner om vår och påsk, tycker jag. Kan tänka mig att göra påskmuffins eller -bakelse i den. Skulle dekorera med gult eller grönt strössel, små godisägg och en godiskyckling på toppen.

Bagerskan
Saftiga blodapelsinmuffins med stora chokladbitar i, täckt med knalligt orange apelsinmousse.

Karin

Viola

- Viola-muffinsformarna är mina favoriter! I dem hade jag försökt hitta på ett eget viol-recept eftersom jag inte hittat nåt... Fast då blir det i sommar. Jag skulle torka violblomblad, smälta violgodis tillsammans med grädde, vispa upp det efter att det kallat och pryda muffinsen med. Jag tror att det kan bli riktigt gott! Jag skulle pryda dem med en slags violblomma-godis som jag sett.
- Jag skulle använda dessa till att baka min egen favorit, små morotskakor! Så fina dom skulle bli i dessa formar.

Bagerskan:
Om det går att göra, så lakritsmuffins fyllda med violgodis täckta med en härligt lila mousse med smak av viol så klart!

Karin
Hjärtform

- Lagom till alla hjärtans dag använder jag gärna den hjärtformade formen och bakar en härlig kaka till mitt eget hjärta. Han ÄLSKAR toscakaka så även om det kanske inte är det mest spännande bakverket är det klart att jag bakar en sådan.
- Jeg ville brukt den til å lage sunne og helsebringende grønnsakspaier med f.eks. kyllingkjøtt i. De skulle blitt pyntet med frisk salat.
- Om jag vann skulle jag välja de hjärtformade pajformarna för att kunna bjuda min familj o mina vänner på skaldjurspaj som är lika fin som god på min 40-årsdag som ska firas den 14 februari. Dekorerar gör jag med räkor, avocado och rom...
- Jag skulle välja hjärtformen som finns till pajer. Jag skulle dock försöka baka kladd- eller sockerkaka i formen och antagligen dekorera med något enkelt som ändå ser mumsigt ut. Eller en cupcake-tårta ; ) Älskar att improvisera lite.
Om jag skulle vinna så skulle jag utan tvekan vilja ha: Pajform, hjärtform.
Skule passa perfekt nu inför Alla <3-ans dag. Jag skulle göra en av mina favorit kladdkakor i den och bjuda min man och mina barn på.

Bagerskan:
Denna skulle jag såklart fylla med min chokladmoussetårta! Mums!


Karin

Alla formarna kommer från Siluett.se och kan köpas hos Bakformen.se


Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Svar: Vad kul att du vill vara med i Veckans blogg. På onsdag (10:e februari) väljer jag ut sex bloggar som får chansen att vinna =)

    Allt bra med dig idag?

    Kram

    SvaraRadera