sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 10 januari 2010

Landet Brunsås

Jag har alltid varit intresserad av mat och hur det kommer sig att vi äter som vi gör. Fanns det så skulle jag vilja läsa mathistoria där man får reda på historien bakom olika maträtter. Hur kom man på idén att röra ihop ägg, socker och mjöl, in i ugnen och så blev det en sockerkaka?!? Kan bara ana antalet misslyckade försök innan det blev en saftig och god sockerkaka!


Bild: SVT  Fotograf: Carl- Johan Söder

Tv-programmet Landet Brunsås tar reda på just detta, hur det kommer sig att vi äter som vi gör. Dom gräver i vår sk svenska matkultur för att finna den typiska svenska maten. Finns den? Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren lotsar oss på ett enkelt, intressant och humoristiskt sätt runt bland dagens olika maträtter som finns. Är tacos verkligen från Mexico? Hur kommer det sig att pizza är så populärt och varför är barnburksmaten thailändsk?

En intressant tanke som fastnade hos mig var att det som fungerar i USA fungerar i hela världen då Amerika just består av en mix av alla länders invånare. Just därför fungerar McDonlads, Coca cola och Starbucks så bra över hela världen!

SVT gav mig chansen att få se en förhandstitt av programmet och jag kan inget annat än att rekommenderar det varmt! Kolla in Landet Brunsås den 20 januari kl. 20 i kanal 2, programmet är både roligt och intressant!  Totalt är det 8 program som på olika sätt studerar vår svenska matkultur eller snarare den osvenska.

Jag kommer titta, ska ni?

Kram Karin

Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Jag såg det, var faktiskt inte så imponerad. Intressant ämne, men tycket mest att de tramsade runt. Hoppas det blir bättre!

    SvaraRadera