sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 31 januari 2010

Chokladmoussetårta!

Jag har funderat ett tag på vad jag skulle göra med Malteserna jag fått från Mars och nu vid det planerade men inställda O-råsa-partyt så tog jag chansen och använde dom till en chokladmoussetårta. En mycket riktig lyckad chanstagning! Och hur enkel som helst att göra...!

Ingredienser:

250g Malteser
90g smör

200g choklad
4 äggulor
5 dl grädde

Jag mixade Maltesers med smör, jisses vilket oljud de skapade!

Jag valde att inte mixa sönder kulorna helt utan stannade när det påminde lite om Start.
Jag tryckte ut röran i en springform med bakplåtspapper i botten, det behövs ingen tid i ugnen!
Till chokladmoussen blandade jag mörk choklad med mjölkchoklad, mycket lyckat! Jag smälte det hela i ett vattenbad och blev helt förskräckt när chokladen stelnade efter att jag rört i den första äggulan. Men skam den som ger sig, jag mixade den stelnade chokladröran med lite grädde och det löste upp det hela. Ett bra knep att ta till när man tror man misslyckats helt!

Jag tillsatte sen ytterligare äggulor och blandade i vispad grädde, rör om tills allt är väl blandat och häll ut chokladsmeten i springformen. Låt stå i frysen någrat immar tills den stelnat och ta ut minst 30 minuter innan ni ska äta den! Jag dekorerade med överblivna Malteser-kulor.


Tårtan blev tyvärr helt sned då den måste ha trillat till lite efter att jag la in den, jag var ändå så noggrann med att få den stabil och rak. Men god blev den i alla fall, fyra tummar upp av svärfar och make! *ler*

Kram Karin

Share/Bookmark


4 kommentarer:

 1. Så tjusig och så otroligt gott det verkar!

  SvaraRadera
 2. Ser farligt god ut, och så malteser som är så gott!

  SvaraRadera
 3. Jag vill ge dig en award för att din fina blogg är en stor källa till inspiration och bra tips för mig! Jag såg att du redan fått en tidigare, men här får du alltså en till! Grattis :)

  /Maria www.tartsmulan.blogspot.com

  SvaraRadera