sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 2 maj 2016

Krämig banan & blåbärsglass

blåbär9

Jag har ändrat mig. En ganska skön känsla att inte hålla fast vid något som inte känns helt okej, utan att kunna ändra sig och gå vidare. För jag bor ju inte bokstavligen i skogen utan snarare mer på landet. Så istället för att använda hashtagen #bagerskaniskogen så känns min nya hashtag betydlig mer naturlig;

#bagerskanpålandet

blåbär

Krämig, nyttig och god glass baserad på banan och smaksatt med blåbär. Inga onödiga kemikalier eller socker, perfekt till barnen och dig själv. Full med kalcium och antioxidanter. Nyttigt gott!
Glassen kräver lite förberedelser med att frysa in bananerna, men efter det går fort. Du behöver en stavmixer eller ännu hellre en matberedare.

Banan & blåbärsglass
2 stora eller 4 mindre portioner

2 mogna bananer
2 – 3 dl blåbär

Dela bananerna i delar, ju mindre desto snabbare fryser dom. De behöver ca 30 min i frysen.
Stavmixer – låt bananer o bär tina något. Det går att göra glass med en stavmixer men tar lite tid och är lite kladdigt.
Matberedare – lägg bananer o bär i beredaren och kör till en jämn smet.

Om du vill kan du byta ut blåbären mot andra bär som hallon eller björnbär, eller varför inte byta ut bären helt mot 2-3 msk kakao?

Perfekt en varm sommardag!

Kram Karin


blåbär6 blåbär8blåbär7blåbär5

1 kommentar:

  1. Jag brukar göra en variant med frysta bananer och lite havremjölk eller mjölk. Blir nästan som mjukglass. Detta lät också jättegott. :)

    SvaraRadera