sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 17 februari 2013

Sweet little heart cakes


PICT0859

Veckans sista och kanske sötaste inlägg i Sweet week of Valentine. Här ser ni små cakeballs - den moderna dammsugaren, i form av små hjärtformade tårtor täckta av vit choklad. Superenkla att göra och ack så goda att äta! Min söta lilla dotter Linnéa har hjälpt mig att dekorera kakorna.

Jag blandade resterna från den
Kärleksfulla sockerkakan och hade i överbliven saft från mosade hallon, knådade ihop degen så att att det blir en formbar massa. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper, ca 1 - 1½ cm tjockt och ta sedan ut hjärtan med en pepparkaksform. Låt kakorna stå i kylen en stund medan du smälter choklad. Chokladen ska vara ganska trögflytande för att inte täcka hela kakan. Dekorera med färgglada sockerpärlor och strössel.

Detta var som sagt sista inlägget på denna tema-veckan och det har varit både roligt och kreativt att baka vackra och annorlunda bakverk i kärlekens tecken. Redan i påsk kommer nästa tema-vecka fylld med roliga och färgglada bakverk!

Ni behöver dock inte vänta ända tills dess för att njuta av ett nytt smaskigt bakverk, det kommer upp ett nytt redan nu i veckan!

Kram Karin

PS. Gillade ni denna temaveckan? Vill ni se fler, om så – föreslå gärna förslag på teman!PICT0862 PICT0863PICT0867PICT0860 PICT0871PICT0869PICT0874 PICT0864PICT0873

1 kommentar: