sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 16 februari 2013

A slice of love


PICT0855
Näst sista inlägget i Sweet week of Valentine. Låt mig presentera den hjärtformade rulltårtan. Idéen till den kom här om dagen och känns helt genial! Jag har dock inte googlat för att se om jag är ensam om idén, men tanke på hur många kreativa människor det finns här på jordklotet vore det konstigt om jag vore den första. Men visst är det en härlig idé…!

<3 – formad rulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl ljummen mjölk
valfri färg
valfri sylt alternativt smörkräm

Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna eller plåt 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken (med ev. lite färg utblandat i) i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.

Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Bred på ett tunt jämnt lager sylt eller smörkräm över hela kakan. Rulla ihop kakan från båda långsidornas ändar istället för ett som vid vanliga rulltårta, ta hjälp av papperet, från långsidan. För att få en fin hjärtform så ta ett tunt lager med sylt eller smörkräm och försök att rulla så tight som möjligt. Tryck eller platta till nederdelen av rulltårtan för att få den mer hjärtformad.

En kärleksfull vecka är snart till ända och imorgon dyker det sista inlägget upp. Jag har tur nog några ess i ärmen så det kommer inte bli ekande tomt här för det. *ler'*

God natt kära vänner!

Kram KarinPICT0854 PICT0856PICT0858

1 kommentar:

  1. Så fiffigt ju! Inget jag har sett tidigare i alla fall :) Men vet av erfarenhet att man kan tro sig vara först om en idé (iiiingen kan väl ha kommit på den här otroooligt smarta grejen?) tills man googlar och ser att, jo.. det var visst någon före ;) Men man kan ju känna sig smart ändå, som kom på det alldeles själv :D

    SvaraRadera