sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 16 oktober 2012

Frågor & svar

 •  Funderar om man kan byta ut vetemjöl mot polenta i Grekiska matmuffins?

  Du borde kunna byta ut vetemjölet mot polenta utan problem, känns degen för mastig kan du byta ut en del av polentan mot vetemjöl alternativt glutenfritt mjöl.


 • Jag har testat denna frostingen men den blev alldeles rinnande trots att jag hade i exakt den mängd av allt i ditt recept. Vad kan det bero på? Jag testade att ställa in den i kylen, blandade i mer florsocker men den blev inte bra. Konsistensen är som sagt alldeles rinnande. Tacksam för tips!

  När det gäller frosting som är baserat på Philadelphiaost eller färskost är det viktigt att inte vispa för hårt eller för länge utan blanda istället. Jag har hört att just märket Philadelphia går bra att vispa jämfört med andra märken men för att vara på den säkra sidan så blanda hellre in florsockret i färskosten. Det är även viktigt att ta i lite lite fruktsaft i taget för att undvika att allt blir soppa.
  Skulle det bli alldeles för rinnande är en lösning att antingen ha i mer florsocker eller att göra en ny sats och blanda ner lite av den misslyckades frostingen. • Hej! Ska det verkligen vara 60 minuter? Min började bli bränd efter 30 min :( och när det var 15 min kvar la jag över en folie för det såg alldeles för svart ut :/ resultatet vet jag inte än då de fortfarande är i ugnen ;) på Ljuvliga nötskorpor – del 1

  Jo tiden stämmer. Det är viktigt att du sätter dom på den nedersta fasen i ugnen. Skulle de bli brända så är lösningen precis som du skrev att lägga en bit folie över dom så blir de inte brända. • Hej. Går det att kandera hela blomman eller måste man ta blad för blad? Kram MVH Isabella på Beskrivning – kandera blommor
  Det går att kandera hela blommor men då det är svårare att täcka alla blombladen med äggvita blir det inte lika bra resultat. Jag har dock prövat att kandera knoppar vilket blev fint!


 • hej! undrar om tårtan MÅSTE stå i frysen tills några timmar innan servering? eller går det bra att bara ha den i kylen? på Ljuvligt god chokladmousse-tårta

  Nej det måste den inte. Skälet till att den behöver frysas mellan varven är att den blir enklare att bre på nästa lager med mousse, risken är annars att man blandar ihop de olika mousserna annars.


 • Hej! Du är jätteduktig och jag har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag har gjort en chokladmousse som det stod att man skulle göra i portionsformar i metall så att det bildar små runda portions "tårtor". Jag använde mina utstickare i metall men jag vet inte hur jag ska få ut dem nu :( Alltså få bort dem från formen. Man skulle frysa chokladmoussen och sen dekorera med choklad men hur sjutton får jag bort moussen "intakt" från formarna. :S Är en mousse med smält choklad, äggula och vispad grädde..ingen gelatin. Hoppas på svar, kram!! Ps. Du är bäst!

  Tricket med dessa små portionsformar är att klä dom med fast plastfilm, typ OH-papper, då får de en rund fin form och du får lätt bort plasten. Det går dock även att göra direkt i portionsformarna, man får då skära försiktigt med en tunn platt kniv längs med kanten på portionsformen.


 • Hej! Jag undrar hur samarbetet mellan dig och Estrella ser ut? Förutom chipsen som lottas ut, blir du som bloggare sponsrad på något mer sätt för besväret?

Vi har inget direkt samarbete utan de skickade mig några smakprover på deras nya chips och lät mig även lotta ut några påsar till er läsare. Mer än så var det inte.

Så där, då var ett gäng frågor besvarade. Har ni fler frågor på lager så maila eller skriv en kommentar så svarar jag inom kort.

Må så gott, kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar