sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 7 oktober 2012

Test av Bosch elvisp!

PICT0043 
När jag fick en förfrågan från Whiteaway om jag ville testa och recensera en av deras hushållsprodukter tackade jag glatt ja. Då min elvisp nyligen beslutat sig för att sluta fungera valde jag därför en härligt röd elvisp från Bosch.

Bosch MFQ40304

 • Effekt 500 watt
 • Modern motorteknologi: kraftfull men samtidigt lätt och tystgående
 • Ergonomiskt hölje - soft touch
 • 5 hastigheter med olika varvtal
 • Moment- / Turbo-läge
 • Verktygen lossas med separat knapp
 • 2 optimalt utformade vispar som ger bättre resultat snabbare
 • 2 kraftfulla degkrokar
 • Anslutningsmöjlighet för stavmixer
 • Speciell mekanism gör det lätt att ta av mixerfoten

PICT0045 
Idag firade vi Birgitta-dagen här hemma. Ett namn som (nästan) alla flickor/kvinnor i vår familj har, mina döttrar, min svärmor, barnens kusiner, barnens fastrar m.m. Helt enkelt ett familjenamn!
Vi firade detta med att äta en seg och god Banoffe paj och till den har man grädde varvid jag tog chansen att få använda min nya leksak!

Elvispen var mycket lätt i handen, skön att hålla och lät att manövrera. Visparna var mycket enkla att sätta på plats och sladden var riktigt lång, nästan för lång då jag hade nära till närmsta el-kontakt.
Jag vispade ca 3-4 dl grädde vilket gick på knappt en minut. Elvispen påstår sig vara Super silent och det måste jag faktiskt hålla med om. Den är inte direkt  ljudlös MEN betydligt tystare än vad jag är van vid!
Utöver de 5 hastighetsstegen har den även ett Turbo-läge där man med ett försiktigt tum-tryck ger grädden en rejäl vispning på 2-3 sekunder. Det där sista som ibland kan behövas…

PICT0046 PICT0051 PICT0050 PICT0049
Kort och gott så är jag riktigt nöjd med Bosch elvisp, den är både enkel och stilren i designen, lätt att använda och gör sitt jobb snabbt o tyst. Helt klart köpvärd!


Bosch elvisp får 4 brödkavlar av fem möjliga!

4-5
Jag har som sagt dock endast vispat grädde med den men ser fram emot att göra smörkräm, maräng och annat gott för att testa dess uthållighet. Lovar att återkomma mer om det i ett senare recension!

Kram Karin

2 kommentarer:

 1. Den kanske man skulle inhandla,vi bakar mycket i vår familj.www.sportochspelkocken.se

  SvaraRadera
 2. Åh vilken fin design det var på den! En sån skulle man haft :)

  Gillar du choklad? Då kanske mitt senaste inlägg faller dig i smaken. Om du gillar julen är det en extra bonus :) Kika gärna in om det låter spännande :)

  SvaraRadera