sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 4 maj 2012

Först ut…

För ca två års sedan så konfirmerades Matilda och imorgon är det lillasyster Amandas tur. Självklart ville även hon ha en egen vacker tårta att bjuda gästerna på och denna gången var det ett mer bestämt tema. Jag fick en bild att utgå ifrån men gjorde min egna tolkning, ett särskilt önskemål var rosor så det fick hon i dubbel bemärkelse - rosor och solrosor. *ler*

Trots att jag hade hela dagen på mig att lägga ihop tårtan och dekorera den så blev jag bli klar i sista stund, ren tur att jag hann fotografera den, därav de dåliga bilderna. Att baka tårta med en 6 månaders bebis tar sin lilla tid; hon är hungrig, hon är trött, hon slår sig eller bara är mammig men jag fick ändå ihop en klart godkänd tårta eller vad tycker ni? Själv gillar jag att tårtan blev lite retro 70-tal tack vare det dåliga ljuset, i verkligheten är färgerna mer klara.

Tårtan är fylld med rårörda jordgubbar och vaniljmousse, täckt med grädde och marsipan. Alla dekorationer är gjorda i marsipan.

Imorgon ska jag göra två konfirmationstårtor där den ena har hockey-tema, lite annorlunda men blir rolig att göra!

Kram Karin

PICT0019PICT0011 PICT0014PICT0015PICT0016 PICT0023PICT0024

4 kommentarer:

 1. Inte klokt så duktig du är! Otrolig tårta! Helt fantastisk...nästan synd att skära i :-)

  mvh
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vacker, jag gillade verklien blommorna!

  SvaraRadera
 3. Fint som alltid! Dina nära och kära kan skatta sig lyckliga när du gör sådant här fint till dem. Kram till bästaste karin!

  SvaraRadera