sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 13 maj 2012

Enklare än man kan tro…!

PICT0009

Ja att göra denna vackra tårta var inte speciellt svårt men däremot lite pillig och tidskrävande. Men det är den helt klart värd för den blev så vacker när den var klar! Här nedan ser du hur du går till väga.

PICT0002 PICT0004

Steg 1 och 2

Färga marsipan/sugarpaste i liknande kulörer, ju närmare de är i färgen desto finare blir tårtan. Kavla ut pastan tunt, ca 2 – 3 mm tjockt.

PICT0005 PICT0006

Steg 3 och 4

Ta en rund utstickare, jag använde mig av en tyll som är helt slät i botten. Storleken på ringen spelar inte så stor roll, ju mindre “prickar” desto fler går åt och vice versa.
Tryck ut ett gäng så slipper du ha tårtan framme onödigt länge,  grädde gillar inte värme.

PICT0007

Steg 5

Börja sätta de mörkaste “prickarna” längs med tårtan, gärna lite vikta så att de gömmer tårtkanten. Sätt prickarna över varandra, lite som ett fisk-skinn runt om hela tårtan. Vid sista plutten får du försiktigt lyfta den allra första och pilla in den sista inunder. Jag har använt en färg per rad men man kan även använda en o samma färg på hela eller varför inte blanda färgerna helt o hållet runt om hela tårtan.

PICT0011

5 kommentarer:

 1. Så vacker - måste jag prova till kalasen framöver :o)

  SvaraRadera
 2. Jättefin och härliga färger. Tack för beskrivningen!

  SvaraRadera
 3. Den blev väldigt fin med många härliga nyanser :)

  SvaraRadera
 4. OMG!! vilken fin tårta!! :D måste testa göra den nån gång :)

  I alla fall så skulle jag vilja tipsa om en rolig bloggtävling. Gå in på http://www.popspel.se/contest.html för mer information

  Vinsten är 500 kr i upplevelser från Upplevelser.com
  Kom igen och var med och tävla om ett kanonpris! :)

  SvaraRadera
 5. Att andra inspireras av dig är säkert kul, men jag tycker personligen att de som 'inspireras' av dig gärna kan skriva vart idén kom ifrån. SÅg nämligen detta: http://estershorna.matmolnet.se/2012/05/15/flowercake-rosa-vit-tarta/#comments och tyckte att det är lite fult gjort att ta komplimanger för ¨något man inte kommit på själv. Kram

  SvaraRadera