sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 29 juni 2011

En perfekt dag för glass!

Man ska verkligen inte klaga på värmen när den äntligen är här, men att jobba i ett kokhett bageri med näst intill stillastående luft så längtar man efter lite regn och kyla. Det pratas om AC men än har inget hänt, jag håller dock tummarna för att dom kopplar in den innan sommaren är över! Eller så får vi göra tårtorna i kylen…

Som kompensation för att deras trötta mamman inte orkade åka till sjön och bada så fick dom var sin hemmagjord päron-glass. Sist då jag gjorde glass fyllde jag två av de Push up Cake Pops som går att köpa hos B’skafferi.  Dessa formar kan fyllas med precis vad som helst, allt från nån god mousse, tårtbotten o fyllning som en liten ätbar tårta eller som jag gjort – en liten pop-up glass!
Receptet på glassen hittar ni här! 

Jag monterade enkelt ihop formarna och fyllde sen på med glassmet varvat med strössel, dock så blev det inte den snygga effekten jag hade tänkt mig men den blev fin ändå. Efter några timmar i frysen har glassen stelnat och är redo för att ätas, bara värm formen i handen så går det lätt att trycka upp glassen.

Barnen gillade glassen skarpt även om Linnéas trumpna min säger annat, men efter några tuggor var hon lika busig och glad som vanligt.

En glass gör varenda unge glad!

Kram Karin

DSC07540 DSC07541DSC07542DSC07543 DSC07544 DSC07545DSC07546 DSC07547

3 kommentarer:

  1. Glassen ser himla god ut! Och barnen ser ut som ungar ska göra! :)

    SvaraRadera
  2. kan man återanvända formarna? Sådana vill jag verkligen införskaffa, supersmart.

    SvaraRadera