sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 25 juni 2011

Glad Midsommar!

Igår firade vi midsommarafton med våra kära grannar Dan & Sara och deras dotter Moa + ett gäng av deras härliga kompisar. Vi var beräknade till ca 17 vuxna + 7 barn så för att underlätta det hela hade vi ett stort knytkalas där alla bidrog med något ätbart. Jag och familjen stod så klart för själva tårtan, vad annars… För att det skulle räcka till alla tog jag i ordentligt och gjorde två stycken tårtor á 20 personer.
För att underlätta själva bakningen köpte jag tårtbotten och marsipan på jobbet, så allt jag behövde göra var bara att lägga ihop tårtan och dekorera. Skönt! Jag hade en idé om att göra två midsommar-kransar men släppte den idéen då det hade inneburit väldigt mycket marsipan. Och midsommar för mig är jordgubbar så detta blev en enkel kompromiss!
Jag fyllde tårtan med skivade jordgubbar och superenkel lemon curd-mousse (bara blanda grädde o lemon curd) och täckte sidan på tårtan med marsipan. Att skära ut de enkla bladen tog betydligt längre tid än jag räknat med då det gick åt så många men fint blev det iallafall.

DSC07503 DSC07504DSC07505

På toppen av tårtan spritsade jag vispad grädde för att senare dekoreras med jordgubbar, men det gjorde jag stunden innan det var dags att hugga in. Här nedan ser du lite blandade bilder från gårdagen, bland annat vår söta dotter Linnéa, den übergulliga hundvalpen Eragos, en snygg etikett, och så klart vår fina midsommarstång!

DSC07507 DSC07511DSC07512DSC07517 DSC07526

Efter en god sill-lunch, dekorering och uppsättning av midsommarstången och några roliga lekar så var det äntligen dags för tårta. Då midsommarfirandet var hos grannen valde jag att lämna tårtan hemma tills det var dags, så medan Sara kokade kaffe så smet jag hem och dekorerade klart tårtorna med massor av härliga jordgubbar. Mums!

Tårtan var mycket uppskattad och många undrade om jag hade gjort den själv… *ler*
Och trots att vi bara var ca 15 personer så gick nästan all tårta åt, ett helt klart gott betyg!

Vi hade en riktigt härlig midsommar-afton och jag vill tacka Dan & Sara för deras trevliga initiativ! Jag hoppas vi kan göra detta till en tradition – midsommarfirande i Medlen! Nästa år står vi för firandet…!

Jag önskar alla mina läsare en riktigt härligt Glad Midsommar!

Kram Karin

DSC07519 DSC07518DSC07520

4 kommentarer:

  1. Härlig midsommartårta! Ser smaskens ut! Fin idé att sätta bladen runt kanten så!

    SvaraRadera
  2. Rolig idé med bladen. Ser väldigt gott ut!! Hoppas att ni hade en bra midsommar!

    SvaraRadera
  3. Vilken tjusig midsommartårta! :)

    SvaraRadera