sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 21 juni 2011

God grön glass

I helgen fick jag för mig att göra glass igen, denna gången med gräddfil i smeten. Jag var sugen på en glass som jag har kära barndomsminnen till vars namn jag tyvärr har glömt, men den var liten, fyrkantig och smakade päron. Inte Päronsplitt som har isglass-överdrag utan bara ren päronglass…

DSC07469 DSC07473 DSC07472 DSC07474

God glass

2 äggulor
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
Essense/smaksättning/färg

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och grädde. Häll smeten i en rund skål eller i glassformar. Frys glassen i minst 4 timmar.

Jag smaksatte glassen med päron-essens från Aromhuset som jag fått för länge sen. Aromhusets essenser används egentligen till att smaksätta kolsyrat vatten, men går helt klart att använda till många andra godsaker.
Deras essenser har en mycket god smak och är en otroligt dryga, en halv kork räcker till att smaksätta 1 liter vatten så jag kan göra många goda glassar!
Aromhusets flaskor finns i butiker där de säljer kolsyre-apparater som tex. WasserMaxx och SodaStream.

DSC07468

När det var dags att fylla glassformarna satte experimentlustan in och jag testade med att hälla olika sorters strössel i behållarna innan jag fyllde på med glasssmet. Dock så blev det svårt att få smeten att rinna ner överallt trots idogt skakande av behållaren. Jag har även gjort några utan strössel alls som jag tänkte dekorera innan förtäring.

DSC07480 DSC07481

En annan idé jag prövade var att smeta färg på insidan av glass-behållaren för att få fram en kamouflage-liknande effekt. Tanken med en kamouflage-färgad glass var kul ända tills det var dags att äta den, det blev grön glass över högt och lågt, men min son var lika glad för det. Jag tar hans min som ett klart godkänt! *ler*

DSC07479 DSC07477

Fler glass-bilder kommer i veckan!

Kram Karin

6 kommentarer:

 1. Ser väldigt gott ut! :D Kan man också använda glassmets receptet för glassmaskin? Att man skulle använda receptet utan päronsmak, sen tillsätta de smaker man vill ha i glassen och sen hälla i glassmaskin?

  SvaraRadera
 2. Var det inte Puckstång som fanns i päronsmak en gång i tiden? Jordgubb eller päron kunde man välja på. Grabben verkar vara nöjd över glassen i alla fall:-)

  SvaraRadera
 3. Hej!!
  Är här inne och kollar på vad du pysslar med :) Du är så duktig.

  Hette inte den glassen Puckstång?? och fanns i vanilj och jordgubb också. En liten fyrkantig sak :)

  Ha en bra sommar Lena.

  SvaraRadera
 4. Puckstång fanns i vanilj jordgubb och päron. Kan det vara den du far efter?

  Söt han är med glassmun.

  SvaraRadera
 5. nawww så charmigt med den lilla med grön glass över hela ansiktet så sött

  SvaraRadera
 6. Det lät gott med gräddfil i :) måste testas. kan väl köras i glassmaskin också kan jag tänka mig. Jag kommer också ihåg den där glassen, var det inte samma som vaniljpuck, fast det fanns i jordgubb- och päronsmak också.

  SvaraRadera