sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 30 juni 2011

En jordgubbe storlek större

Maken ville bjuda några av sina arbetskamrater på Träffpunkten och ville att jag skulle hitta på något roligt. Och vad passar inte denna varma sommardag än en stor jordgubbe?
Dock så bröt jag jordgubbs-temat ganska omgående då jag fyllde tårtan med hallon och Lemon curd-grädde, men jag tror dom kommer tycka om den ändå. Jag byggde den lite som en prinsess-tårta med en förhöjning i mitten, översta tårtbotten skar jag i mindre tårtbitar och la på tårtan med en klick grädde i mitten, se bilden nedan. När marsipanen var lagd över så tryckte jag till med handen i skarvarna för att få fram bulligheten på jordgubben.

DSC07552 DSC07553DSC07554 DSC07555

Jag skar ut en stor slarvig stjärna i grönt, dessvärre jobbar jag i marsipan vilket tar en evighet till att stelna i den formen jag önskar, men det blev fint ändå. Själva skaftet gjorde jag av grillpinne som jag klädde in i marsipan.
Måste erkänna att vid det här laget såg tårtan mer ut som en tomat än en jordgubbe, fint men inte riktigt det jag är ute efter..
Till de gula “prickarna” använde jag ett strössel – Citron crunch från B’s skafferi och sakta men säkert växte jordgubben fram. Dessvärre svettades tårtan på grund av den otroligt höga luftfuktigheten. Regnet hänger i luften och faller vilken sekund som helst. Jag önskar det fanns en lösning på hur man torkar den svettiga marsipanen, ett pulver man kunde pudra över tårtan och vips så var den matt och fin igen. Drömma går ju…

Jag tror dock makens arbetskamrater kommer bli nöjda med sin jordgubbs-tårta med hallon o citronsmak. Jag ser fram emot att få höra deras reaktioner, bra som dåliga!

Nej, nu är det dags att sova. Imorgon är det äntligen fredag, sista arbetsdagen denna veckan sen är det äntligen helg. Mycket efterlängtat!

Kram & god natt, Karin

DSC07556 DSC07558 DSC07557 DSC07563DSC07561 DSC07562 DSC07564DSC07565

14 kommentarer:

 1. Vilken härlig tårta! Ser mycket god ut :)

  SvaraRadera
 2. Sååå läcker!! Verkligen superfin! Och jag tycker faktisk inte det var en nackdel att den svettades, för jordgubbar ska ju vara blanka =)

  SvaraRadera
 3. Hittade hit av en slump. Du är så otroligt duktig! Bor du i Växjö vill jag nog beställa tårta av dig till mina barns kalas i fortsättningen :D Hoppas du får en bra sommar!

  SvaraRadera
 4. Men ooh se söt jordgubbstårta! Vilken fiffig idé att dela övre botten (heh, övre botten och undre toppen ;D), det gjorde ju hela tårtan!
  Har ganska nyligt hittat din blogg, och här hänger jag kvar! Vilken fantasi du verkar ha när du bakar, det ger verkligen inspiration så det rinner över! Sandra

  SvaraRadera
 5. Jättefin, ser lika god ut som en jordgubbe!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig idé! Och vad fin den blev!

  SvaraRadera
 7. Den ser helt fantastisk ut. Din makes arbetskamrater kan skratta sig lyckliga ;))

  SvaraRadera
 8. Men gud så söt!!! Vem älskar inte en jordgubbe i stor förpackning?! Den har du verkligen gjort bra!!! Kram till dig :)

  SvaraRadera
 9. Vilken grym ide att göra en mega tårta av jordgubbe.Brilijant
  Har även ett par tävlingar om du vill tävla hos mig
  Simone

  SvaraRadera
 10. Berit Andersson8 juli 2011 kl. 08:48

  nu har jag en egen jordgubbstårta i kylen som ska avnjutas idag :)

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt fin!!! Måste jag testa en dag.
  Hälsningar Linda

  SvaraRadera
 12. Såå läcker alltså.. Ser verkligen ut som en riktig jordgubbe..Muuuums fillibabba..;o)

  SvaraRadera