sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 16 april 2010

Jordgubbscupcakes med jordgubbsfrosting


Äntligen har jag funnit ett recept på de torkade jordgubbar jag fick från Exotic Snacks, en saftigt god cupcake med bitar av jordgubbar i. Riktigt goda!!

Jordgubbscupcakes
12 stora

3 ägg
2 dl socker
50g smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
120 g torkade jordgubbar

Skär jordgubbarna i mindre bitar och sätt ungen på 150 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt, eller dubbla formar på en plåt.
Rör socker och ägg vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken, rör sedan ner det i äggröran och rör om. Sikta ner de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll i de torkade jordgubbarna och se till att allt blandas väl. Fyll formarna till lite mer än hälften och ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter, känn efter med en sticka så att dom inte är kladdiga!

Tyvärr hamnade jordgubbsbitarna i botten, kanske kan det undvikas om man gör mindre bitar... Men gott blev det ändå!

Jordgubbsfrosting
Räcker till 12 stora + lite till

75 g mjukt smör
6-8 dl florsocker
1 - 2 msk jordgubbssaft efter smak

Vispa smöret  fluffigt med elvisp och tillsätt florsocker lite i taget till önskad konsistens. Fyll en sprits eller bred på avsvalnade cupcakes. Dekorera  med strössel och blommor.

Jag använder en muffinsplåt för 12 muffins och min erfarenhet är att de muffins som är i mitten inte blir färdiga lika fort som de andra, de fick åka in i ugnen igen en stund extra när de andra var klara. Kan vara bra att tänka på när man gör muffins!
Sen undrar jag om något vet om det finns muffinsplåtar för de stora muffinsformarna? Mina formar får nästan inte plats... Tråkigt!

Kram Karin

Jordgubbarna kommer från

Muffinsformar och tårtbrickan kommer från



Share/Bookmark

10 kommentarer:

  1. Cervera har muffinsplåt för stora formar

    SvaraRadera
  2. Maybe I`ll be Captain Obvious, but... it's only few days to New Year last, so let's be happy!
    Hoho3ho!)

    SvaraRadera
  3. Kan man ha på jordgubbsfrosting dagen innan man ska servera dom? eller ska det helst göras en stund innan?

    Vänliga hälsningar Ann

    SvaraRadera
  4. Ann - jadå det går att dekorera dom med frosting dagen innan, det som händer är att den stelnar lite men är helt klart goda och ätbara!!
    kram Karin

    SvaraRadera
  5. Hipp hurra! TACK för dina finfina tips! Nu ska jag bara våga testa detta i verkligheten också... ;D

    SvaraRadera
  6. Frostingen var verkligen supersmakig, kombinerade den dock med chokladmuffins ;)

    SvaraRadera
  7. Nej fy FAN! Skojar du?! Va fan? Frostingen är ju bara smör och socker!! 75 g smör och 8 DL FLORSOCKER!! Besviken på dig.. DU brukar ju ha så bra recept.. :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sluta klaga ! Som att du kan något bättre recept på Frosting?

      Radera
  8. du skrev ju inte karamell färg! nu blev min frosting helt vit och tråkig

    SvaraRadera
  9. Ett tips: om man blandar de hackade torra jordgubbarna med lite mjöl, så kommer de inte att sjunka ned i botten.

    SvaraRadera