sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 30 januari 2010

Fikadags med familjen

Skam den som ger sig, jag misslyckades med min förra muffins-smet och prövar nu mina vingar igen. Denna gången vispade jag dock för glatta livet och måste säga att denna gången lyckades det! Dock så fick dom stå lite väl länge i ugnen pga amning med min son, men goda blev dom!

Jag bakade efter Leilas recept men med lite justeringar förstås...! *ler*

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker - jag använde rörsocker!
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil - går lika bra med fil!
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
Några Bounty-bitar
Hackad mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil.  Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Häll i den hackade chokladen.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till ½  med smet, lägg en halv Bountyoch fyll på med lite mer smet.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins.

Stort tack Mars för all Bounty!
Stort tack Siluett för de söta muffinsformarna!




Kram Karin



Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. De såg smaskiga ut! Kan tänka mig att man kan lägga in en bit av sin favvochoklad, om man nu inte tycker om bounty. =)
    Kul att det lyckades andra ggn!

    SvaraRadera
  2. De ser smaskiga ut! De är - förstås - alldeles kaloriafria också...!?
    Kram från Mormor

    SvaraRadera
  3. Mums, va goda dom såg ut!!

    SvaraRadera