sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 4 januari 2010

Besök i Stockholm


Just nu befinner jag mig på besök i den stora hufvudstaden Stockholm, min gamla hemstad. Det har dock lett till att min lilla blogg fått lida med färre bloginlägg än vanligt. Tråkigt men så är det ibland.
Lånar därför en dator för att kunna göra ett snabbt litet blogginlägg om julens klappar eller snarare julklapp. Tyvärr fick jag (än så länge, ska fira med min mamma imorgon) bara EN tårt-relaterad julkapp och det är en röd silikon-form som ni ser här ovan. Jag blev dock otroligt glad över denna gåva, en sådan här form har jag velat ha länge!
Jag längtar tills jag kan börja använda dom, har olika idéer... Pensla formarna med choklad så man får en chokladform att fylla med mouss och färska bär eller frysa in fromage/glass/sorbet i formarna eller kanske baka små tårt-bakelser eller...

Vad skulle ni göra för något gott & kul?

Tror ni man kan baka tårt-bottnar till bakelse i dessa former? Funderar på att göra små bakelser med olika smaker och fyllningar som brudparet får smaka på...

Kram Karin


Share/Bookmark

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag fick också liknande formar har själv funderat vad jag kunde hitta på o göra i dessa.
  Tack ska du ha för idéer :)
  Jag har gjort muffins i mina formar, har inte hunnit göra något mer.
  Kram och god fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Hej i snön!

  Varför inte göra Alla Hjärtansdags bakelser till alla dina kära. Bara en liten ide jag fick. Fina formar sådana kanske man skall önska sig till sin födelsedag.

  // Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har gjort på bloggen!
  Önskar dig en god fortsättning på året!

  Ang. formarna skulle jag nog satsa på som du själv föreslog, pensla med choklad & fylla med läcker bärmousse!

  SvaraRadera