sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 12 januari 2010

Tupperware & cheese cake

I söndags var det Tupperware-party hemma hos min svägerska, ett trevligt sätt att träffas på även om man kanske inte alltid har råd att köpa det man vill ha. Tupperware är alldeles för dyrt!
Trots det så unnade jag mig en silikon-form som man kan baka mini-muffins eller praliner i, ett måste-ha till ett rimligt pris, 179 kr.


Min svägerska, Johanna, bjöd även på hemmagjord cheesecake men utan själva botten. Johanna hade rört ihop datumen och trodde att hennes mamma/min svärmor skulle vara med på kalaset och därför uteslutit botten pga gluten-intolerans. Men jag måste säga att den blev riktigt god ändå, kakbotten saknades inte alls!Den påminde mer om Hirams Änglamat, lite som seg marängig glass. Mums!


Cheese non cake

3 dl grädde
3 ägg
1 paket philadelphia ost
2 dl socker
1 tsk vanilj socker

vispa grädde hårt i en bunke.
vispa ägg vita hårt i en bunke.
i en tredje bunke vispa i philadelphia-osten, socker, ägg-gulor och vanilj socker poröst.
blanda samman allt i en bunke.

frysen ett dygn. tas upp 20 min innan ätas.

Kram Karin

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Tupperware! När jag är på Tupperware-partyn är jag alltid yngst och handlar alltid mest... Jag älskar deras "tårtbärare", den där plattan med lock som man sätter fast ovanpå, och som man sedan kan bära i handtag. Jättebra sätt att frakta tårtor på, och så förstörs inte ytan av plastfolie heller. Och deras salladsslunga är bra, och deras lunchlådor... Men de är verkligen alldeles för dyra.

    Jag gillar din idé med barndomsminnen på bloggen! :-)

    SvaraRadera
  2. Så trevligt utan botten! Jag är så förskräckligt trött på de där digestivebottnarna. Digestive ska man ha till brie, annars får det va!

    SvaraRadera