sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 6 januari 2010

Tårt- och baklexikonEn av julklapparna jag fick igår, vårt fjärde och sista julfirande, var boken Stor Matlexikonet av Jan-Öjvind Swahn. Som en uppslagsbok men på temat mat, här finns allt du vill veta!

Redan innan jag fick denna bok i min hand har jag funderat på just det, ett tårt- och baklexikon, och nu har detta bara sporrat mig ännu mer. Den senaste timmen har jag nu dels med hjälp av boken men självklart även med hjälp av internet skrivit ner alla möjliga olika tårt- och bakrelaterade ord, en rolig uppgift! Sen ska man ju skriva lite om varje ord också, det lär ta sin lilla tid men i slutändan är det nog ändå värt det, eller vad tror ni?

Vilket eller vilka ord tycker du borde vara med i ett tårt- och baklexikon?


Kram och god natt, KarinShare/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Det är en trevlig idé. Är boken du fick bra?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

    SvaraRadera