sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 23 januari 2010

Färgglada cookies med hjälp av M&M

Hittade vid städning av mitt recept-skåp en gammal handskriven kok-bok som jag skriv i mina unga dar. Jag fastnade för ett recept på Chocolate chip cookies - riktigt goda kakor! Nu fick jag även användning för de choco M&M's som jag fått från Mars.

Stort tack Mars för allt godis!!Grundreceptet är Chocolate Chip Cookies eller Amerikanska Cookies som jag skrivit i min bok.

225g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
2 dl socker (jag använde ekologiskt rörsocker)
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
300g choco M&M's

- Sätt på ugnen, 175 grader
- Rör smör, socker o ägg pösigt
- Blanda samman resterande torra ingredienser och sila gärna ner dom i äggröran för att minska risken för klumpar.
- Rör ner choco M&M'sen
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper med stora mellanrum
- Grädda i ca 15 minuter i mitten, ta ut dom även om dom inte ser färdiga ut, då blir dom kletiga och härligt sega när dom stelnar! Väl ute ur ugnen så dra av bakplåtspappret med kakorna på och lägg på diskbänken tills kakorna svalnat.

Njut!

Kram Karin

Share/Bookmark

5 kommentarer:

 1. Hej hallo! Jag kikade in har nu for forsta gangen o tycker du har en underbar blogg, o jag maste saga det samma, att jag har ju inte haft 100 besokare annu pa mina bloggar, men jag saknar ocksa kommentarer, sa trist nar det inte kommenteras nagot over vad man skriver sa nu kommenterar jag har o sager "you go girl" kanon fin blogg o vackra gooooda bilder! jag bakar o skapar sjalv en hel massa!
  Kram fran mig!
  Pernilla(Pennie)

  http://pennieslife.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Åh detta verkar vara något för mig! Ser jätte söta och goda ut! :)

  SvaraRadera
 3. Dom ser galet smarriga ut! Det får nog bli en omgång sådana när vi ska ha bakdag nästa vecka :) Kram

  SvaraRadera
 4. Hej hej :)
  Tack för receptet. Jag bakade dom (näästan som receptet sa) och de blev supergoda! Jag tar och lägger upp det på min blogg.
  :)

  SvaraRadera
 5. Vi har bakat dessa på jobbet till fikat, hur goda som helst! :)

  SvaraRadera