sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 23 augusti 2009

Sebastians dop-tårta (uppdaterad)


När man ska göra en tårta med en vit del i mitten med text på är det enklast att börja med den vita delen först. Efter att tårtan var klädd i grädde kavlade jag ut en liten del SP ganska tunt, tunnare än när man täcker en tårta. Jag monterade de bokstäverna jag skulle använda i sin hållare baklänges och spegelvänt. Ett tips är att använda utropstecknet som bokstaven i, lite gulligare än det vanliga I:et.

Det gör inget om bokstäverna går igenom SP:n, det går enkelt att pilla tillbaka mittendelen av tex. A:et. Platta till kanterna ordentligt på sugarpasten, annars riskerar kanten synas genom när du lägger på nästa lager.


För att skydda den vita SP:n från att färgas och klibba ihop med den blåa la jag en liten bit bakplåtspapper emellan som skydd. Sedan kavlade jag ut den blåa delen precis som vanligt när man täcker en tårta; lagom tunt och större än själva tårtan. Väl på plats skar jag försiktigt hål i mitten och tog bort bit för bit tills texten syntes.
S.k. explosionstårtor görs på samma sätt med en grund där godisbitar, guldpengar eller bär läggs på och sedan täcks med bakplåtspapper och SP. Tårtan ser du fylld ut med godis eller vad man nu lagt i mitten.

Här ser ni den blåa SP:n på plats, ganska snyggt redan nu men pastan lite uppvikt. Jag tog bort all överflödig pasta så att blommorna kunde få plats utan problem.


Prästen fick den första biten då han var tvungen att åka hem lite tidigare.Mer information och beskrivning kommer inom kort!

8 kommentarer:

 1. men oj så söt tårtan blev!!! snyggt jobbat!! :)

  SvaraRadera
 2. WOW så fint det blev! Verkligen jättetjusigt!

  SvaraRadera
 3. Å va fin Karin!! Härligt jobbat.
  // Mary

  SvaraRadera
 4. Åh, så fin den blev, vad duktig du är!

  SvaraRadera
 5. Jättefint det blev!!! Trevligt med en liten beskrivning också. Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 6. Oh, vilken enkel men ändå vacker tårta. Jag har precis fått en beställning på en doptårta till en liten tjej, så lite inspiration sitter aldrig fel! :D

  SvaraRadera
 7. Var har du köpt de bokstäver utstickarna? Mvh/Tina

  SvaraRadera