sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 29 augusti 2009

Morfar Olle 65 år


Idag firade vi min pappa/barnens morfar som fyllt 65 år. Tårtan gick i golfens tema, blev dock inte så fin som jag hade önskat. Dels blev den inte så grön som jag önskade, den gröna pasta färgen var slut och den gröna hushållsfärgen gav inte mycket effekt heller. Jag hade även tänkt mig en mer kuperad tårta men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Tårtan är gjord på glutenfria ljusa bottnar, fylld med dubbelnougat-mousse och rårörda hallon, täckt med grädde och SP.

En annan tråkig lärdom är att SP inte fungerar tillsammans grädde. Grädde har en förmåga att lösa upp SP'n vilket gör att den blöder. Bärmousser kan även ha samma effekt.

En fråga till er tårtproffs där ute;
Hur gör ni när ni fodrar SP? Använder ni alltid smörkräm eller fodrar ni med smör/olja innan ni lägger på ? Hur går ni till väga? Berätta gärna...!

Det verktyget jag använde till bokstäverna trilskades även här för mig, dels var det otroligt svårt att trycka dit dom på sidan av tårtan. Det var inget motstånd när jag skulle trycka till dom, vilket ledde till att jag tryckte igenom SP'n så att det blödde från nästan alla bokstäverna. Exakt hur man ska göra för att trycka dit dom utan att göra skada vet jag inte, om man inte ska trycka dit dom innan påläggningen av SP'n. Någon som har erfarenhet?

Kram Karin

4 kommentarer:

 1. jag fodrar med marängsmörkräm, leila har ett recept som tillhör hennes bröllopstårta, smakar inte så mkt smör och är supergod
  mvh Sabina
  http://tartorochannatsmattochgott.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Ett tips är att använda Ballinas sp, den behöver inte fodras. Jag har använt Bakels o då fodrat med matolja. Första tårtan gick det inte alls, den smälte. Kan du se om du tittar noga på bilderna av Vendelas Hello Kitty tårta. Den andra gången, kräfttårtan, funkade det bättre. Dock så hade jag då spacklat med smörkräm istället för grädde. Gjorde en superenkel med bara smör o kondenc mjölk, supergod!

  SvaraRadera
 3. Jag spacklar alltid med grädde, använder jag ballinas sp svettas den inte alls. använder jag marsipan så penslar jag på lite olja på locket innan jag lägger på det, funkar jätte bra.

  SvaraRadera
 4. :-) tycker det är så kul med alla tjejer som envisas att hålla på med det här kepp on!

  SvaraRadera