sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 8 juli 2009

Bröllopstårta

Jag blev både nervös och glad när en bekant bad mig göra deras bröllopstårta, en våningstårta dessutom! Dom har sett mina tidiga verk och ville gärna att jag skulle göra denna med. Självklart tackade jag.

Det blev en glutenfri tårtbotten fylld med chokladmousse och färska hallon, en riktigt stadig tårta visade det sig. För att stadga upp en 3-våningstårta gjorde jag varje tårta på var sin tårt-rundel (tunn papp-skiva). I den nedre o mellersta tårtbotten stack jag ner sugrör som höll upp den övre tårtbottens rundel för att därigenom undvika att tårtorna klämdes sönder.

Bröllopstemat gick i svart, rosa och vitt och då detta var brudens andra bröllop ville dom inte ha någon tradionell bröllopstårta utan en lite mer annorlunda. Istället för brudpar ville dom ha var sin namnskylt. Bokstäverna var lite krångliga att göra, dom fastnade lätt i mallen men med lite våldsam envishet fick jag loss dom.

Efter att ha gjort min livs första bröllopstårta som dessutom var en tre-våning måste jag säga att jag är riktigt nöjd med resultatet, även om det alltid kan bli bättre...
5 kommentarer:

 1. Gu vilken söt en! Duktig du e! Nu blev ja peppad att testa baka lite mer ja oxå! Tack!

  mysig blogg och kul med bilder!

  SvaraRadera
 2. den här tårtan var ju helt underbar!! älskar färgerna och designen!! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är roligt att baka! Fin tårta, hoppas att jag också får göra en bröllopstårta en vacker dag :)

  SvaraRadera
 4. den var också riktigt fin!

  SvaraRadera