Pepparkaksbollar med lingonsylt
Ca 10 – 15 st beroende på storlek
250 g mjuk pepparkaka, köpt eller hembakad
2-3 msk lingonsylt
150g mörk choklad
lite olja eller kokosfett
Mosa sönder den mjuka pepparkakan och lägg i en skål. Tillsätt lingonsylten och blanda ihop till en jämn smet. Rulla bollar och lägg på en tallrik. Låt stå i kylen under tiden som du smälte chokladen i ett vattenbad tillsammans med lite olja eller kokosfett, det gör att chokladen blir mer lättrinnande.
När chokladen smält så doppa försiktigt bollarna i chokladen, ser till att de blir helt täckta. Ställ bollarna på lite bakplåtspapper, flytta dom efter en stund så slipper de få fula chokladfötter.
Förvara bollarna i kylen.
Jag dekorerade mina bollar med lite ätbart färgpulver från Mill & Mortlar som jag köpt härom året på matmässan i Stockholm.
Varför inte tjuvsmaka på glöggen och njuta av en pepparkaksboll?
Önskar er alla en härlig helg!
Kram Karin
Underbart gott detta lät då :) Ja. Vi hade allt en massa snö, men nu har allt regnat bort :-/
SvaraRadera