sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 16 november 2015

Superkrämig Dulce de leche-kaka!


DULCE DE LECHE. NJUTNING. ENKELT & GOTT
DEN PERFEKTA EFTERRÄTTEN.
FÅ INGREDIENSER & MYCKET SMAK.När jag hittade detta recept tog det inte lång stund innan jag stod i köket, det verkade för gott för att inte testa nu på en gång. Och inte blev jag direkt besviken. Superenkelt att göra och resultatet? Ja jag låter bilderna berätta för sig själva… Viktigt dock att inte baka för länge för då förlorar du det där rinniga goda kletiga som man bara vill slicka i sig på en gång!

Superkrämiga Dulce de leche-kakor
Ca 8 – 10 stycken
Lite smör o mjöl till formarna
2 stora äggulor eller 3 små
1 stort ägg
4 dl dulce de leche (nästan två burkar)
2,5 msk vetemjöl
Lite salt

Sätt på ugnen på 200 grader. Smöra och bröa formarna, de jag använt kallas för ramekins´(finns i välsorterade köksbutiker), men det borde även fungera med muffinsplåt.
Vispa med hjälp av elvisp eller annan vispande maskin alla äggen till ett fast skum, det tar en stund. Tillsätt dulce de lechen och fortsätt  vispa tills allt blandats. Blanda mjöl & salt och tillsätt lite i taget. När allt är blandat så fyll 3/4 av formarna och ställ i mitten av ugnen. Baka i ca 10 – 12 minuter, svårt att säga exakt då det beror på ugnen. Men de ska bli gyllenbruna och vara vobbligt lösa i mitten.
Skär med en kniv runt kanten och vält försiktigt ut kakan i handen och sedan ner på ett fat, på det sättet får du botten neråt. Servera gärna direkt när de är rykande varma med en skopa vaniljglass… Njut!

Canon 003Canon 008

1 kommentar: