sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 23 november 2014

Söndags sött a´la LCHF


Canon 21-11 117
Varför köpa chokladdoppade nötter i affären när du kan göra egna hemma? Helt utan tillsatser och annat onödigt. Superenkelt och självklart jättegott! Perfekt för mig som älskar söta knapriga saker, jag måste varit en ekorre i mitt förra liv.

Chokladdoppade nötter
Valfri mäng nötter – jag köpte cashew, mandel och paranötter.
Macadamianötter är riktigt billigt gällande kolhydrater!
En mörk god choklad, minst 70 % - 100 gram räcker till många nötter!
En klick smör

Finhacka chokladen och ställ undan 1/3. Smält resterande choklad i micro eller vattenbad med en klick smör. Häll i resterande del av chokladen och rör tills allt smält, ev värm på lite extra om det tar lång tid.

 Canon 21-11 108Canon 21-11 111


Doppa nötterna en och en – ett ganska tidskrävande projekt. Eller häll i alla i chokladen, rör om och ta sedan upp dom en och en, så gjorde jag. Det allra enklaste är att röra om dom i chokladen och sedan göra små högar med chokladdoppade nötter. Det blir gott hur man än väljer att göra! Perfekt söndagsgodis framför en spännande film…!

Vad gör du helst en lat söndag?

Själv har jag helst hunnit med helgens städning och kan slå mig ner i tv-soffan med barnen och se en rolig film. I detta oändligt gråtrista väder finns det ingen lust till så mycket mer, längtar tills man får se solen och den vackra blå himlen igen. Då ska jag ut och njuta!

Kram Karin

Canon 21-11 127 Canon 21-11 131Canon 21-11 126Canon 21-11 128

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar