sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 12 november 2014

Passionsfrukts- & lime mousse

Canon 5-11 053

Passionsfrukt och lime är en riktigt god och fräsch kombination som är gott till det mesta. Här är ett recept på mousse som kan användas till tårtfyllning, topping på cupcakes eller bara äta som den är.

Passionsfrukts- & Lime mousse

5 – 6 passionsfrukter – ju skrynkligare desto sötare smak!
1 – 2 lime
ca 1 – 1,5 dl Syltsocker
4 dl grädde

Skrapa ur alla passionsfrukter och sila ner vätskan i en kastrull. Vill du ha en mer fruktigare mousse kan du antingen använda allt innehåll eller sila frukten och tillsätta en del av alla kärnor. Smaken är som baken.
Ju längre du pressar med en sked fram å tillbaka i silen ju mer vätska får du ut från passionsfrukterna, det är värt att låta det ta lite tid.

Om du rullar limen hårt med handen mot bordsskivan så får du ut mer av saften. Dela med kniv och pressa för hand eller med citruspress ner vätskan i kastrullen. Tillsätt 1 dl syltsocker, låt koka upp och smaka av. Är det för sött, tillsätt med lime. Är det för surt tillsätt lite mer syltsocker. Låt allt koka en stund, ca 1-2 minuter. Häll upp vätskan i en ren skål och låt stå i kylen, minst 1 timme, helst över natten.

Vispa grädden halvtjockt och tillsätt fruktgelén lite i taget. Fortsätt vispa tills grädden blivit lagom fast och fluffig. Moussen är nu redo att avnjutas!

Jag älskar den fräscht sötsyrliga smaken av passionsfrukten!
Vad brukar ni göra för gott av denna härliga frukt?

Kram Karin


Canon 5-11 049Canon 5-11 051   Canon 5-11 054
Canon 5-11 052

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar