sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 31 oktober 2014

Visste du att…


… man kan använda majonnäs som hårinpackning?

Den innehåller en massa nyttigheter som ägg, olja och vinäger och tillför därmed näring, glans och volym. Perfekt för hår som är torrt och skadat. Gör inpackningen en dag när du vet att du inte kommer att gå ut, oljorna som sitter kvar i håret kommer att fortsätta att vårda håret tills du tvättar det med schampo. Lukten av majonnäs försvinner ganska fort.

1 dl majonnäs
½ dl olivolja
3 st. äggulor

Blanda ingredienserna i en skål. Gärna rumsvarm majonnäs, om inte kan du micra den i några sekunder. Massera in inpackningen i hela håret ta gärna extra mycket på topparna. Täck håret med en duschmössa och linda sedan en handuk över mössan så att det inte blir kallt. Låt verka minst 10-20 min. och skölj sedan ur med ljummet vatten. Skölj av inpackningen med bara vatten och inte schampo och avsluta med att skölja håret med kallt vatten. Vänta några timmar innan du tvättar håret med schampo, ju längre du väntar desto större nytta gör det.

Blir det över av inpackningen och du inte vill spara det kan man använda det som en återfuktande ansiktsmask. Kan även användas på torra armbågar och knän.

Kram Karin

1 kommentar:

  1. Det var ett nytt användningsområde, måste testas. Ha en fin Allahelgon kväll, kram Suss

    SvaraRadera