sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 29 augusti 2013

Sött, syrligt och fräscht!

 

IMG_3547

Detta är mitt bidrag till Sodastream Challenge där vi fått utmaningen att göra något gott med deras Naturella smakessenser.
Jag valde att göra en tropisk pannacotta i olika lager med gelé i smakerna Lemon & Lime samt Orange & Pineapple.

 


IMG_3548

Tropisk pannacotta
Lite krångligare men ack så mycket snyggare!

Det går åt ca 0,5 dl grädde per burk (barnmatsburkar funkar finfint) och lager – så till 5 burkar behövs totalt 2,5 dl grädde per lager!
Värm grädde tillsammans med 2 msk socker och 1 tsk vaniljsocker. Smält 1,5 gelatinblad i kallt vatten, tar ca 10 minuter.
Kramar ut gelatinet och lägg i den varma grädden, låt grädden dock svalna något innan annars riskerar du att förstöra gelatinet!

För att få lutning på pannacottan så satte jag glasen lutandes i en större skål/bunke fylld med ris. Jag använde en tratt för att få gräddblandningen på plats utan att skapa fula ränder. Gör ett lager i taget, låt stelna i kylen i ca 1 – 2 timmar, sen kan du göra nästa lager med gelé.

Fruktig gelé
Det går åt ca ½ – 1 msk gelé per burk beroende på hur tjockt lager du vill ha.
Koka upp 3/4 dl vatten och 2 msk valfri
Sodastream Naturals smakessens, jag använde Lemon & Lime samt Orange & Pineapple.
Tillsätt 1,25 dl gelesocker och låt koka i ca 30 sekunder. Låt svalna något innan du fyller på gelen i burkarna så att den inte smälter sönder pannacottan. Använd en tratt även till gelen, låt stelna i ca 1 timme.
Fortsätt sedan med nästa lager pannacotta, gele, pannacotta… Klar!

Totalt tar denna fruktiga pannacotta ca 5 – 6 timmar att göra, tidskrävande men inte speciellt svår. När du fyller på nästa lager med pannacotta så tänk på att vrida burkarna ett halvt varv så att du vår lutning åt andra hållet.

Sammanlagt går det åt:
7,5 dl grädde
6 msk socker
3 tsk vaniljsocker
4,5 dl gelatinblad
1,5 dl vatten
4 msk valfri
Sodastream Naturals smakessens
2,5 dl gelesocker

Jag hoppas ni inte avskräcks pga den långa tiden det tar att göra denna pannacottan. Jag lovar att ni kommer imponera era gäster när ni ställer fram dessa godsaker! Inte bara vackra att se på utan riktigt goda att äta dessutom!

Kram Karin


IMG_3552 IMG_3553
IMG_3554 IMG_3562

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar