sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 2 januari 2013

Prinsessan Nova


PICT0177

Denna söta lilla prinsessa blev Novas födelsedagstårta i tisdags då hon fyllde 6 år. Vilket underbart sätt att fira sin födelsedag och ännu bättre sätt att starta det nya året med! Tårtan som på bilden ser ganska liten ut är ca 30 cm hög och kjolen som är tårtan räcker till 15 personer.

Novas stackars mamma gick tappert upp trots få timmars sömn efter ett festligt nyårsfirande och gav sin lilla flicka frukost på sängen, något hon tyvärr inte fått tidigare. Inte lätt att fylla år på nyårsdagen… Att hon sedan fick denna härliga tårta tror jag gjorde hennes födelsedag till den bästa hittills.

Nova har mörkblont hår, blåa ögon och med luggen på utväxt och halvlångt hår så känner jag mig ganska nöjd med prinsessans utseende, även om munnen blev lite i största laget…


PICT0178 PICT0180

Då Nova älskar rosa och lila blev dessa självklara färger på klänningen där hennes vita underkjol får sticka fram.

PICT0176

Då jag inte ville förstöra klänningen med text så gjorde jag en rundel av marsipan som jag ställde själva tårtan på, och på den så tryckte jag Novas namn och ålder. Jag använde mig av denna kakstämpel med minst sagt små bokstäver, det var otroligt pilligt och svårt att få till texten. Kräver definitivt övning!

PICT0173 PICT0186

Tårtan är gjord på chokladbotten och fylld med mjölkchoklad mousse & rårörda hallon, fodrad med chokladsmörkräm och dekorerad med marsipan. Allt på tårtan är ätbart utom pinnen som håller upp prinsessans kropp.

PICT0171PICT0192PICT0182

Än en gång, ett stort grattis Nova på din födelsedag!

Detta var årets första tårta och jag hoppas att jag får göra många fler för det är ju så otroligt roligt att få släppa loss kreativiteten, skapa och kreera. I veckan ska jag skriva ett inlägg om mina drömmar, förhoppningar och framtidsplaner med bloggen och min bakning. Jag vill mycket men får långt ifrån allt gjort, men detta året hoppas jag få igenom desto fler idéer!

God fortsättning på det nya året!

Kram Karin

PICT0184

1 kommentar:

  1. Duktiga du! Vågar man ens att smaka på ett sådant fitn konstverk?

    SvaraRadera