Efter ett besök på Ica Maxi igår hittade jag dessa små söta glassformar, perfekta att experimentera fram glass i. Dessutom otroligt billiga, 10 kr styck så jag köpte två, skulle köpt fler så att man kan göra många glassar på en gång!
Jag kokade en sockerlag till grund som jag sen smaksatte efter behag, dock gjorde jag en mindre söt sockerlag. Ca 2 dl socker till 4 – 5 dl vatten, låt koka upp en stund.
Jag delade sockerlagen i två lika stora delar, en halvan pressade jag i citronsaft och gjorde citron-isglass. Syrligt och gott!
Den andra delen smaksatte jag med smultron-essens från Aromhuset som jag fått för länge sen. Aromhusets essenser används egentligen till att smaksätta kolsyrat vatten, men går helt klart att använda till många andra godsaker.
Smultron-essensen har en mycket god smak och är en otroligt dryg essens, en halv kork räcker till att smaksätta 1 liter vatten så jag kan göra många goda glassar!
Aromhusets flaskor finns i butiker där de säljer kolsyre-apparater som tex. WasserMaxx och SodaStream.
I de små glassbehållarna la jag i hallon, citron, jordgubbar och ananas och hällde sen på den smaksatta sockerlagen. I skafferiet har jag två flaskor till från Aromhuset med smakerna persika och päron, ser fram emot att inom kort testa dessa smaker!
Glassarna blev underbart goda, kanske inte så mycket citronsmak som jag hoppats på men ack så gott och läskande!
Min magsjuka lilla son blev alldeles lyrisk när han fick smaka på glassen, “godis” var hans kommentar! Klart godkänt med andra ord!
Vet någon hur man får isen alldeles klar och genomskinlig är jag evigt tacksam på tips om detta!
Kram Karin
.
söndag 12 juni 2011
Glass, glass i stora lass!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Koka vattnet först och låt det svalna. Har hört att det fungerar när man ska göra isbitar med "godsaker i". Kul med en bakblogg!!
SvaraRaderaCharlotte
Herregud va jag blev sugen på glass nu ! :) Tack för inspirationen !
SvaraRaderaDet enda sättet att få klar is är att hålla vattnet i rörelse hela tiden medan det fryser, så att den luft som finns i vattnet inte samlas i mitten av isbiten och gör den ogenomskinlig.
SvaraRaderaVill man ha helt klara isbitar får man skaffa en ismaskin som fryser bitarna inifrån och ut istället för utifrån och in som det blir i en vanlig frys.
http://illvet.se/fraga-oss/varfor-blir-mina-isbitar-inte-lika-klara-som-i-reklamen
Kul att läsa om någon annan som också provar. Men än så länge får det inte plats i bloggen. :)
SvaraRaderaJag har hört att det blir klart om man kokar vattnet först. Men jag har inte provat :)
Mm detta ska jag testa och tipsa vidare! kram
SvaraRaderaSvar: Kan du inte se bilden i receptet? :(
SvaraRaderaÅh fiffigt! Har själv prövat med hallon och kiwi, supergott
SvaraRadera