sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 28 oktober 2010

Aftonbladet – bloggarnas bästa kladdkakor!

För er som missat att köpa Aftonbladets bilaga Mat & Vin så har jag tillsammans med andra duktiga bak-bloggerskor varit med och berättat om våra bästa kladdkakor. Jag blev otroligt glad, stolt och lite förvånad när jag läste mailet för någon månad sen där Johanna från Aftonbladet frågade om jag var intresserad av att delta. Självklart!
Dock lovade jag att inget säga förrän tidningen var ute men nu kan jag äntligen visa fler bilder än de ni kan se i tidningen! Jag “bjöd” på min nya favorit – Tigerkladdkaka som är busenkel  att göra och supergod att äta!

Vilken är er kladdkake-favorit?

Kram Karin

IMG_8038 IMG_8039IMG_8040 IMG_8042IMG_7138 IMG_7142IMG_7150 IMG_7154

  • Vanilj- och chokladkladdkaka / Tigerkladdkaka
Recept för två bunkar, per bunke

3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
150 g smält smör
1,25 dl kakao respektive 1,25 dl snabbmarsan pulver
Sätt på ugnen och smält smöret, låt svalna lite. Blanda ägg och socker, rör ner de torra varorna i respektive bunke och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Ett annat alternativ är att blanda all smet i en bunke, dela upp satsen i två bunkar och sedan blanda ner kakao/snabbmarsan pulvret i respektive bunke.
Häll smeten i var sin ända av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande runt tills du kommer till mitten eller eget snyggt mönster. Ett tips är att spritsa ut smeten, då blir det enklare att skapa tigerränder...!
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 175 grader. Servera med grädde eller varför inte en god chokladkräm!

  • Chokladkräm
Smakar som chokladbollar...
Receptet räcker till att täcka en stor tårta

1 dl florsocker
1 dl kakao
2,25 dl vispgrädde
Rör ihop socker, kakao och vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp. Fyll en sprits och dekorera kladdkakan

Njut!

5 kommentarer:

  1. Vad kul att du deltog! Jag fick också frågan men var på semester så det gick inte att få ihop. Nu får jag ju ta mig en titt på vad ni åstadkommit! Ser gott ut härifrån :)

    SvaraRadera
  2. Men den där ser ju helt galet god ut. Måste testas!

    Ska definitivt köpa den bilagan.

    SvaraRadera
  3. Din kladkaka äe fantastiskt. måste köpa tidningen.
    Glad att livet känns så roligt för dig. Och en bra inlägg skulle säkert vara att skriva om den higienprov som du fick så många poäng!

    SvaraRadera
  4. Din tigerkladdkaka har faktiskt blivit min favorit bland kladdkakorna, fast citronkladdkaka är också jättegott.Kram Ulrika

    SvaraRadera
  5. jammi mums mums.. ser grymt god ut och vacker dessutom.. slurp

    SvaraRadera