sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 13 oktober 2010

Från bageriet till kund!

Idag har jag (nästan) stått i butiken hela dagen. Jag hann vara med och påbörja degen till ett morotsbröd och diska lite innan vår lärare frågade om jag ville jobba lite i butiken. Något vi alla i klassen ska få prova på, så varför inte…!
Allt vi bakar i bageriet hamnar ute i butiken förutom det som misslyckas och det som vi själva köper och tar med hem. I butiken säljs det till kund och pengarna som tjänas går tillbaka till bageriet för inköp av råvaror och ingredienser. Ett smart system!
På vägen till butiken fick jag reda på att jag fick 8 av 9 rätt på ett prov jag gjorde oförberett i tisdags. Jag skulle gjort det förra veckan men var då sjuk, fick chansen att göra det igår istället. Skönt att veta att man lär sig lite iallafall…! *ler*

I butiken jobbar två mycket trevliga ladies; Eva-lena och Anita. Dom är riktigt mysig och skojar om allt, och jag kände mig genast hemma! Butiken är öppen tisdag – fredag, från 11 – 16. Allmänheten är välkommen att handla och dom säljer allt från kakor, bullar, bröd, kallskuret och färdiglagad mat som restaurangeleverna har tillagat. Allt detta till en mycket billig penning!
När vi öppnade vid elva stod det redan en kö utan för dörren och från det strömmade det in folk hela tiden fram till ett då det var ganska lugnt. Det var riktigt kul att sälja allt det vi har bakat även om det ibland var lite svårt att hålla reda på alla priser på kakorna som kunden köpt. Men jag tror Anita och Eva-Lena var nöjda med mig vid dagens slut, det tyckte det var riktigt skönt med en självgående elev som klarade sig själv. Ett gott betyg!

Ikväll är jag helt slut och skulle kunna somna här och nu, så jag avslutar med två små söta grod-bakelser som klassen gjort idag!

Kram och god natt, Karin


68371_439084992514_714632514_5074567_3140248_n 68001_439085272514_714632514_5074573_3771702_n

2 kommentarer:

  1. JÄTTEGRATTIS till 8 rätt av 9, KANONBRA jobbat ju, kul va??

    KRAM
    Carina

    SvaraRadera