sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 11 oktober 2010

En kreativ måndag!


Idag har vi verkligen varit produktiva hela klassen! Vi blev uppdelade två och två och varje grupp gjorde en egen sorts biscotti, allt från choklad o lavendel, mandel,  kardemumma o apelsin, hasselnötter o koriander och muscovadoskorpor…!
Jag och Anna bakade Cantuccini vilket är små läckra skorpor som kommer från staden Prato nära Florens. De serveras vanligtvis som efterrätt tillsammans med ett glas sött dessertvin som Vin Santo som skorporna doppas i. Mums!

Då vi har bakat så otroligt många olika saker orkar jag inte riktigt skriva ner alla recept, blev ni sugna på något av de ovannämnda så skicka iväg ett mail så fixar jag det åt er. Tänk vad jag är snäll… *ler*

Cantuccini

3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal av en citron
Några droppar bittermandelolja/essence
200 g grovt hackad sötmandel
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Väg och mät alla ingredienser, riv citronen och hacka nötterna grovt. Dela äggen i gulor o vitor. Vispa ägg, socker o vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i det pösiga äggsmeten.
Blanda ner citronskal, bittermandelolja och mandeln. Blanda mjöl o bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Rör till en smidig deg, det blir ganska trögt mot slutet, ev använda händerna istället för en slev.
Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i tre delar, rulla varje del till en ca 4 cm tjock rulle. Lägg rullarna på en plåt och platta till lite med fingrarna.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna lite på galler och skär sedan sneda skivor, ca ½ – 1 cm tjocka. Vänd dom så att inkråmet ligger uppåt så torkar de lättare.

Riktigt gott!

Kram Karin 

Grovhackad mandel Ägg, socker o mjöl. Vispad äggvita. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar