sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 7 maj 2010

Praktik - dag 5

Go kväll!

Äntligen lite lugn och ro, barnen sover och maken jobbar! Så skönt!
Efter första veckan som praktikant på café Emma är jag öm i både kropp och huvud, långa dagar ståendes och mycket att lära sig. Men jag känner så här efter en vecka att jag kommit in i det hela ganska bra, det var inte så läskigt som jag först trodde. *ler* Nej, jag tror dessa veckor kommer susa förbi alldeles för fort och jag ska försöka pröva på att göra så mycket saker som som jag bara får och kan!

Här nedan ser ni lite bilder från dagens eskapader, bland annat hur det kan se ut när man går i närkamp med en inte allt för väl vikt choklad-sprits. (Vi viker choklad-spritsen för hand av bakplåtspapper, inte det lättaste) Då blev det choklad både på skor, byxor och till o med min mössa! Livet som praktikant på ett bageri är inte alltid det renligaste jobbet men wienerbröden blev iallafall fina till slut. *ler*Jag har idag även doppad biskvier och andra bakverk i choklad, det gick däremot betydligt smidigare. Lite orolig över att tappa biskvierna i choklad-grytan men lyckades utan större fadäser. Dessa krokant rullar har jag både fyllt med chokladsmörkräm och doppat i choklad.
Dagen har trots förväntningar på av mängder av saker att göra varit ganska lugn, utöver det vanliga har jag idag bakat chokladbollar (denna gången bara en liten sats och med sötningsmedel istället för socker till de med diabetes). Jag har även fått jobba lite med Johanna (konditor o ägare), en mycket trevlig tjej som jag bombarderade med frågor om utbildningen hon gått. Hon tror väl att jag är helt knäpp, men det gäller ju att ställa frågorna när dom poppar upp annars glömmer man bort dom... *ler*

Något ni tycker jag ska fråga nästa gång jag får chansen?

Kram och god natt, Karin
En trött men glad praktikant på väg hem...


Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Nu har jag varit inne och uppdaterat mej i din blogg. Så kul att läsa om din praktik i bageriet, känner igen mej lite eftersom jag för nåt år sedan jobbade extra ett tag på ett café i stan med eget bageri. Det är mycket mer att göra än man tror... Så kul att du trivs, tycker att du ska satsa på utbildningen, allt kan ju hända i arbetsvärlden. Lycka till!

    SvaraRadera