sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 4 mars 2010

Vem bakar Sveriges Nationaldagstårta?


Jag fick ett mail från Arla om att nu ska Nationaldagstårtan bakas och röstas fram av svenska folket!
Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag och visst förtjänar vårt avlånga land att firas med en alldeles egen tårta, framtagen och framröstad av svenska folket. Arla utlyser därför tävlingen Nationaldagstårtan där Sveriges alla hemmabagare och tårtentusiaster kan delta med sina allra bästa tårtrecept. Tio bidrag går till final och sedan är det svenska folkets röst som bestämmer vinnaren. En lycklig tårtmakare får, förutom en heldagskurs med Årets Konditor 2009 Conrad Tyrsén, äran att stå som upphovsman/kvinna till den tårta som kan bli Nationaldagstårta varje år.

Reglerna är enkla:
 • tårtan måste innehålla grädde
 • inga konditorer får vara med och delta
Saker juryn tittar på är:
 • smak & utseende
 • konsistens
 • svårighetsgrad
Tårtan bör inte vara för svår att göra, den ska kunna bakas hemma av de flesta!

Och vad vinner man?
 • En heldag med Årets konditor Conrad Tyrsén där man få gå en inspirerande dessertkurs på Lux dessert & choklad. Conrad delar med sig av alla sina tips och konditorknep. Dagen avslutas med en middag på Lux, en av Sveriges bästa restauranger! (Värde 10.000kr)
 • Övriga finalister får en praktisk o rolig samling baktillbehör från Bagaren & Kocken. (Värde 689kr)
Datum
 • Senast 28 mars vill de ha recept och bild.
 • I april provlagas alla tårtor av Arla Köket provkök och juryn väljer ut 10 finalister.
 • 3 - 21 maj är det omröstning på Arla.se och alla kan rösta på sin favorit.
 • Den 26 maj offentliggörs vinnaren


Så nu gäller det att gnugga geniknölarna, detta är ju en tävling man inte vill missa, eller hur!?

För mer information om tävlingen gå in på www.arla.se/nationaldagstartan där finner du all information du behöver! Du kan även bli ett fan av Nationaldagstårtan på Facebook!


Kram KarinShare/Bookmark

5 kommentarer:

 1. Hej Karin. Jag brukar kika in på din blogg och då och då och jag har även vart med i några av dina tävlingar. Jag har sen tidigare bloggat under remes.blogg.se men har äntligen separerat mitt bakande till en alldeles egen bakblogg. Jag tänkte länka till dig från den och undrar helt enkelt om det är okej? Kommentera gärna på min nya blogg och hojta till om länkningen är okej, annars tar jag bort den! Stor kram Jenny Remes

  SvaraRadera
 2. Men vad trevligt! :) Din blogg är så trevlig och man hittar alltid bra inspiration. :) Absolut, du får mer än gärna länka till mig med!
  Nu ska jag fundera på tävlingen här. :) Ska du vara med? :)

  Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja, jag vet inte. Det verkar vara en tuff tävling, men som du säger, de ska ju vara enkelt om alla ska kunna baka en likadan tårta hemma. Men vi får se, får funula lite. Tack för tipset till själva tävlingen! :)

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken spännande tävling!!! Tack för tipset :) Men det blir nog svårt att komma på något som dessutom ska kunna lagas hemma...

  SvaraRadera