sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 8 mars 2010

Internationella kvinnodagen!

Den 8 mars är den Internationella kvinnodagen, och i år firar den dessutom 100 år. Något som måste firas!
Jag bakade därför cupcakes med temat just Kvinna, tyvärr blev MMF:en lite väl orange men man lär sig av sina misstag! Dom hade blivit riktigt snygga i hudfärgad MMF, eller vad tror ni?

Receptet nedan hittade jag på Dagens muffins, jag gjorde dock lite ändringar som att byta ut en del av sockret mot farinsocker. Och istället för havregryn använde jag rågflingor, man tar vad man haver...!

Kram KarinRågflingemuffins med choklad o nötter
Normalstora formar, 12 st/plåt


100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 ägg
100 g ljus eller mörk choklad
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl rågflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225°C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora.

När muffisarna svalnat bredde jag på chokladfrosting och täckte sen med färgad MMF.

Kram Karin

Guldrondeln och muffinsformarna kommer från


Chokladfrostingen kommer frånShare/Bookmark

7 kommentarer:

 1. Jätteroliga muffins ju! :-)

  SvaraRadera
 2. Hihi, dom där skulle man ha serverat... Jag tycker inte det gör något att de inte är riktigt hudfärgade. Det blev lekfullt sådär, kanske hudfärgade hade blivit lite motbjudande? Men det är bara min åsikt :)


  Jag får så mycket inspiration härifrån. Därför har du fått en sunshine-award av mig på min blogg :) Keep up the god work!

  http://malins-mat.blogspot.com/2010/03/jag-har-fatt-en-award_10.html

  SvaraRadera
 3. Jättesöta men inget jag skulle bjuda svärmor på LOL

  SvaraRadera
 4. så guligt dina muffin och mycket söt kanske jag ska bjuda min man han komma blir älska den säkert

  SvaraRadera
 5. This site is the ultimate web blog. . Cheers Glenn Prolonoff!

  SvaraRadera