sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 21 mars 2010

Ros-tårta

Igår fick jag ju ett stort paket från Formodesign och en av de många formarna var en silikonform i form av en ros. Då mitt tryffel/pralin-försökt totalt havererat (chokladen fastnade i formen...) ville jag hitta på något annat gott att göra. Det är ju länge sen jag sist gjorde någon tårta och med denna form fick jag leka lite... *ler*

Jag bakade två chokladkakor (en liten o en stor) av några överblivna chokladkakor här hemma, och den blev riktigt god måste jag säga. Fick högt betyg av både make o dotter!

Nötchokladkaka

2 ägg
1½ dl socker
200g smör
100g mjölkchoklad
100g nötchoklad
3 msk cane syrup
2 dl mjöl
2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Vispa ägg o socker vitt och pösigt. Smält smör i en kastrull och chokladen över ett vattenbad, häll i sirapen i chokladen, rör om och ner i smöret. Blanda de torra varorna. Häll ner chokladsmeten i äggröran. Rör ner de torra varorna i smeten och fyll formen till 3/4. Då detta var ett experiment är jag osäker på hur länge den bör vara i ugnen, men minst ca 1 timme iallafall i 175 grader.
När kakan är klar låt den stå tills den svalnat, jag var för snabb och kakan fastnade i formen tyvärr. Så låt den hellre stå ett tag för att få till den fina formen!

När kakan svalnat täckte jag den med rosa glasyr, ju mer trögflytande (mindre vätska) desto enklare att arbeta och täcka kakan är det! Ca 1 dl florsocker till 1 msk vatten/citronjuice, ev mindre!
Jag dekorerade kakan med gröna blad av hemmagjord MMF. Tror jag slagit rekord i minsta satsen MMF: hela 1½ marsmallows + 1 dl florsocker räckte lagom till mina gröna blad! *ler*


Vad tycker ni om min fina ros?

Kram Karin
Tårtbrickan kommer från


Kakformen kommer från
Share/Bookmark

3 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin!
  Jag tittade på en sådan silikonform för ett tag sen och funderade på att köpa. Jag lät bli eftersom jag trodde att det skulle bli jättesvårt att få till rosformen, att kakan skulle fastna alltså men det verkar ju inte så. Man kanske ska investera i en sådan då... =)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin form! Det blev så snyggt med bladen sen också!

  SvaraRadera
 3. Kjempefin blogg du har masse fine oppskrifter stå på!

  SvaraRadera