sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 13 december 2017

Julen 2014: Saffranscheesecake med smak av apelsin & pepparkaka


  

Luciadagen är äntligen här! En dag fylld med ljus och glädje men det var med ett visst sting av sorg som vi passerade dagis idag för att komma till fritids. Parkeringen var full med bilar, utanför ingången var det tända lyktor och där inne så sjunger alla småttingar iklädda tomtekläder och lucianattlinnen... Ja dagistiden är nu klart och tydligt över, mina barn har blivit stora. En era av lussemys är nu förbi och vi får fira på andra sätt.


Saffranscheesecake med smak av apelsin & pepparkaka
250 g pepparkakor
125 g smör
200 g Philadelphiaost
250 g Mascarponeost
1,25 dl socker
4 ägg
rivet skal och saft från en apelsin (två apelsiner)
1 g saffran (två påsar)

Sätt på ugnen på 175 grader. Kör pepparkakorna och det rumsvarma smöret i en mixer till en jämn massa. Tryck ut smeten i botten på en springform och baka av i ca 7 minuter. Låt svalna.
Mortla saffranet med lite socker (2 tsk).
Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, socker, ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet. Häll massan över pepparkaksbotten och ställ in i ugnen. Skiva under tiden en apelsin tunt, och lägg på cheesecaken när den stelnat något, efter ca 15 minuter. Baka cheesecaken i ungefär 40 minuter totalt, stäng av värmen och låt stå i 20 minuter till. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt.

    

Jag önskar er alla en mysig Lucia!
Många kramar KarinInga kommentarer:

Skicka en kommentar