Jag har alltid älskat chocolate chip cookies, dom ska vara stora, sega och gärna knapriga! Efter att ha suktat och längtat allt för länge och dessutom kom på den geniala idéen med att ha i fudgebitar så kunde jag inte hejda mig längre. Jag var tvungen att baka dom här och nu, och dom vart exakt så goda som jag minns dom. Och fudgen gjorde dom ännu godare..!
Chocolate chip fudge cookies
ca 25 stycken beroende på storlek
225 g rumsvarmt smör
3 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150g choklad, gärna chokladknappar
ca 8-10 fudgebitar, finns bland lösgodiset.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat & salt, sila ner allt i äggblandningen och blanda om till en deg.
Skär fudgen i mindre bitar, grovhacka choklad eller använda chokladknappar och tillsätt i degen. Blanda ihop så att chokladen & fudgen fördelas, och ställ degen i kylen i minst 1 timme. Har man tålamod att låta degen stå över natten så utvecklas smakerna ännu mer!
Rulla bollar av degen i storlek av en golfboll, det ger kakor med ca 10 cm i diameter. Kakorna sprider ut så se till att ge dom utrymme.
Baka av i ca 10 minuter, ju större desto längre tid tar det. Kakorna kommer kännas ofärdiga men ska ha fått lite färg. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna helt.
Det tog inte lång tid för dessa kakor att bli uppätna här hemma, alla älskade dom. Yngsta dottern var dock inte lika förtjust i fudge-bitarna, dom blev lite sega när kakorna svalnat.
Rekommenderar varmt dessa otroligt goda kakor!
Hoppas ni gillar dom lika mycket som vi gjort!
Kram Karin
Dom ser grymt goda ut! Man behöver inte platta till dom alls då? Bara rulla dom till bollar och sen blir dom platta i ugnen?
SvaraRaderaJa det stämmer! Bara rulla bollar, lägg på plåt och in i ugnen, de plattar till sig själva.
SvaraRadera