sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 21 april 2015

Krämigt len vaniljkaka


Canon 025

Finns det något mysigare än att packa ryggsäcken med korv, bröd, engångsgrill, ketchup & senap, kaffe, mjölk och hembakad kaka och sen ge sig ut på en lång skogspromenad med släkt och vänner? Tror inte det…Krämig vaniljkaka

1 burk kondenserad sötad mjölk (ej kokt!), ca 400 g
4 ägg
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g smör

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda samman med alla ingredienserna i en bunke till en jämn smet. Bred ut smeten i en springform och baka av i ugnen i ca 30 – 40 min. Kakan ska vara krämig men fast i konsistensen. Min blev klar på ca 30 minuter och då jag använder en springform med keramiktallrik så fortsattes kakan att bakas efter att jag tagit ut den ur ugnen. Lite tråkigt, men god blev den ändå.

OBS!
Jag bakade i en mindre springform, ca 20 i diameter – och den kakan tog ca 30 min. Om du bakar kakan i en vanlig springform, ca 26 cm i diameter så blir kakan plattare och bakas därför klart fortare – börja med 20 minuter och kolla sedan så att kakan inte överbakas och blir gummig i konsistensen.

Pudra över lite florsocker när kakan är sval. Nästa gång tror jag att jag ska riva i lite citronskal i smeten, en fräsch smak nu till våren!

Kram Karin 


  Canon 024Canon 031Canon 036Canon 026

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar