sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 4 mars 2015

Beskrivning – Eiffeltornet i kristyr
Som ni vet så gillar jag utmaningar och vem är jag att tacka nej till en tårta med ett Eiffeltorn? Stående på en tårta? Det var inte det enklaste men jag tycker faktiskt att det blev ganska fint. Man ser ju klart och tydligt att det är Paris mest kända sevärdhet.
Det kan verka jättesvårt men följer man dessa steg så blir det ganska enkelt.

1. Skriv ut bilden
Högerklicka på bilden och spara den på din dator. Öppna ditt bildprogram och skriv ut i önskad storlek.

eiffeltower


2. Rör ihop kristyr
1 äggvita, ca 4 dl florsocker och 1 tsk ättiksprit/citron samt lite svart pastafärg. Kristyren är färdig när du kan göra fasta toppar. Vik ihop en lite strut och fyll med kristyr. Klipp ett litet hål.

3. Spritsa
Ta fram ett bakplåtspapper och lägg ovanpå ritningen. Spritsa sektion 1, mönstret behöver inte vara exakt enligt bilden. Flytta bakplåtspappret en bit och spritsa sektion 1 igen, gör om detta två gånger till så att du har fyra delar av den nedre sektionen. Fortsätt sedan med de andra sektionerna. Det ska alltså vara fyra dela av varje sektion, totalt 16 bitar. Låt alla delar torka över natten. Spara eventuellt överbliven kristyr i en plastpåse, väl försluten. Spritsa även små rundlar som du kan använda till toppen på tornet. 4. Montera
När alla bitarna torkat så är det dags för montering. Jag använde den överblivna kristyren som klister, den smälter in snyggt men tar en evighet att torka. Självklart går det bra med riktigt klister med tornet går då inte att äta. Montera varje sektion för sig och låt torka, efter det kan du börja bygga själva tornet. Hela detta momentet är ganska pilligt, då det helst ska vara så rakt som möjligt. Men samtidigt är det lite charmigt när det blir snett och vint, då syns det ju att det är handgjort med kärlek.
Det färdiga tornet är skört men ack så vackert. Lycka till!

Kram Karin  

Canon 2015-02-10 030Canon 2015-02-10 012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar