sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 14 december 2014

Söndags sött a´la lchf


Canon 14-12 051

Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna

Tiden går verkligen alldeles för fort, det är redan tredje advent och jag börjar känna lite småpanik. Vi har blivit lovade att få vår matsal renoverad nu innan jul vilket innebär att allt som stod i det rummet – även känt som stuva in och göm undan rummet – står numera i vår stora hall. Ett rum vi måste gå igenom för att gå från köket till vardagsrum eller till övervåningen. Vi passerar alltså detta kaos flera gånger dagligen. *djupa andetag* Men jag försöker intala mig att allt kommer bli bra och att vi kommer hinna ställa i ordning allt innan julafton. Det vore så kul att få äta julmiddagen i vår nyrenoverade matsal med släkt och vänner. Jag är mest glad att vi inte gör renoveringen själva utan det är ett proffs som sköter saken så det kommer både gå fort OCH bli snyggt!

Canon 14-12 038Canon 14-12 057

Mycket fulare kakor än så här kan det nog inte bli, tur nog så blev dom saftiga och goda med smak av choklad och kanel. Av nån konstig anledning så ser dom brända ut men så är inte fallet, jag tog snarare ut dom innan bestämd tid. Men men, det är ju smaken som räknas!

Chocolate chip cookies
Ca 15 – 20 st beroende på storlek
50 g smör
1 msk kokosfett
4 ägg
0,75 dl sötningsmedel (ICA´s Stevia strö)
1 krm vaniljpulver
1 dl kokosmjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
2-3 hackade nötter
50 g hackad choklad

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och kokosfett. Vispa ägg, sötningsmedel och vaniljpulver. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och kanel. Blanda alla tre till en jämn smet. Häll i de hackade nötterna och chokladen. Klicka ut lagom stora pluttar på en bakpappersbeklädd plåt och baka av kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna och njut sedan med en kopp kaffe.

Jag önskar er alla en härlig tredje advent!

Många kramar Karin

Canon 14-12 056Canon 14-12 059

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar