Somrig rabarber- & jordgubbspaj
1 liter jordgubbar (tinade eller färska)
6 – 8 rabarberstjälkar
2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj gubbar och stjälkar innan du noppar jordgubbarna och skär av blasten på rabarbern. Halvera jordgubbarna och skär rabarbern i 3-4 cm stora bitar. lägg allt i en ugnsfast form. Strö över socker och låt stå under tiden som du blandar ihop smuldegen.
Smulpaj
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 dl cornflakes
Blanda allt i en bunke tills det bildar en grynig deg och strö över frukten. Grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Stick med en gaffel för att se att rabarbern mjuknat. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde, jag tycker dock den är allra godast med vaniljglass till!
Kan det bli godare?
Kram Karin
Ser jättegott ut! Ska testas i helgen!!!!
SvaraRaderaser snuskigt gott ut
SvaraRaderaÅh vad gott, jordgubbar och rabarber är verkligen bara så gott tillsammans :)
SvaraRadera***Mumms*** & så vackra Foto ♥...
SvaraRaderaTar en liten Jordgubbe innan jag går hihi/Kram
Ska prova detta recept i helgen
SvaraRadera