Just nu är det högsäsong för citrusfrukter vilket passar mig perfekt då jag har fått dille på lime. Ända sen jag gjorde en grymt god smörkräm smaksatt med lime så vill jag baka mer med den härligt gröna frukten.
Varför inte byta ut apelsinen i en Ambrosia-kaka
mot just lime?
Limebrosia
125 g smör
2 ägg
2½ dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 lime, rivet skal och saften
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker tills det är pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt smöret + skal o saft från limefrukterna.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter på 175 grader. Stjälp upp kakan och låt den kallna innan du glaserar den.
Glasyr
2-3 dl florsocker
pressad limesaft efter smak
grön färg
Blanda allt till lagom konsistens och smaka av efter eget tycke och smak med limen. Droppa ner lite grön färg och bred på kakan.
Glasyren blev lika knalligt grön som marsipan! *ler*
En snabb, enkel och god kaka som är både fräsch och god!
Kram Karin
Vilken härlig färg!
SvaraRaderaTackar!
RaderaKram Karin
Underbar färg på den!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaTackar!
RaderaKram Karin
Fint!:-D
SvaraRaderaTackar!
RaderaKram Karin
Åh vad fin! :-)
SvaraRaderaKul idé, blev riktigt fint med dekorationerna!
SvaraRadera