Igår kväll orkade varken jag eller barnens morfar Olle ställa oss och laga mat utan vi valde thé och hembakade scones, enkelt och gott att mysa med framför tv’n. Scones utan marmelad är inget kul tycker jag och med ett kylskåp utan varken någon god sylt eller marmelad kokade jag supersnabb och go sylt medan thé-vattnet kokade upp.
Jag blandade ingredienserna lite på känn men grundreceptet enligt Syltsocker-påsen är 1 del socker och två delar frukt/bär. Jag gjorde dock lite efter humör, adderade några skivor citron och lät det hela koka en stund tills jordgubbarna vart småmosiga. Sylten blev grymt god men lite rinnig, blir bättre tjocklek om man följer receptet. Efter ett dygn i kylskåpet har sylten tjocknat något och citron-smaken är betydligt mer framträdande, en riktigt god kombo!
Scones
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk/filmjölk
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och saltet. Dela upp smöret i smådelar och blanda in det i mjölet. Ha sen i mjölken och rör ihop det till en scones deg. Sen är degen klar och det är dags att böra göra små Scones. Gör två lika stora kakor och nagga dom med en gaffel. Lägg dom på en plåt med antingen bakplåtspapper eller om du väljer att smörja den. Låt dom stå i ugnen i 10 minuter för att se låta vila några minuter utanför. Sen är det bara att äta. Varför inte med hemmagjord sylt?
Jag kan säga att sconesen smakade ljuvligt!
Kram Karin
scones är helt ljuvligt gott! Fin blogg!!
SvaraRaderaJag borde också koka egen sylt :) problemet är bara att vi äter inte så mycket sylt här hemma så den skulle nog hinna bli dålig innan den är uppäten...
SvaraRaderajag har en tävling där man kan vinna en tårt deco bok från 70-talet.kanske nåt du är intresserad av att delta i
SvaraRaderahttp://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-tart-deco-bok.html
Vill testa receptet, låter ju supergott! Dock hamnar man på en sida om djungelboken på svt.se när man följer länken till receptet :P BLivit en liten fel-länk där kanske? :)
SvaraRaderakan du lägga ut mera recept på de du bakar? :D hur bra blogg som helst. älskar den verkligen!!!! mera recept bara, beskrivning osv. kram
SvaraRaderadet ser fantastiskt ut! :)
SvaraRadera