sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 28 april 2014

En charmig liten minion


IMG_5397

Efter en liten mini-undersökning på både Facebook och Instagram så konstaterade jag snabbt att viljorna var många och att det var svårt att kora vilken tårta som skulle visas. Dock riktigt härligt att se att ni gillar det jag gör, det värmer mig i hjärtat! <3

Här kommer dock en tårta som många av er gillar, en liten minion från filmerna Despicable me 1 & 2 (Dumma mig på svenska). Dom är otroligt söta så det var riktigt roligt uppdrag att få göra denna tårtan till en kompis och hennes födelsedagsbarn.

Om jag minns rätt så innehöll tårtan Geisha-mousse och hallonkompott, en riktigt god kombo. Täckt och dekorerad med marsipan.

Visst blev han charmigt söt!

Kram Karin



IMG_5405 IMG_5406IMG_5402     IMG_5410 IMG_5411 IMG_5407

måndag 31 mars 2014

Smygstart på påsken…


IMG_5515
Här kommer en liten tjuvstart på påsken med små minimorötter och söta lammsvansar. Påsken är ju sen i år och vem orkar vänta flera veckor till dess? Jag har gjort vuxenvarianter med alkohol men självklart går dom att göra barnfria / alkoholfria. Superenkla och riktigt goda!
Mini-moröttermed smak av blodapelsin

IMG_5537IMG_5520 

ca 200 g sockerkaka eller tårtbotten
1 – 2 msk Boris Jelzin Blodapelsin
Alkoholfritt alternativ – pressa i saft från blodapelsin eller vanlig apelsin.

Blanda allt till en knådbar deg och rulla små koner/morötter. Låt stå i kylen nån timme.
Smält orange candy malts (färgad choklad) + ev lite kokosfett för att göra chokladen tunnare.
Doppa morötterna i chokladen och låt torka lite, skåra ränder med en kniv och sätt dit lite grön marsipan som blast.

NJUT!


IMG_5528 IMG_5519IMG_5525

Lammsvansarmed smak av kokos

IMG_5531 IMG_5534

ca 200 g sockerkaka eller tårtbotten
1 – 2 msk Malibu carribean rum
Alkoholfritt alternativ -  några droppar kokosessense + några msk Philadelphia ost / creme cheese

Blanda allt till en knådbar deg och rulla små bollar. Låt stå i kylen nån timme.
Smält vit choklad + ev lite kokosfett för att göra chokladen tunnare.
Doppa bollarna i chokladen och rulla sedan i kokosflingor.

NJUT!


IMG_5516


Likörerna jag använt i recepten kommer från

vinvaruhuset_logo