sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 18 januari 2016

En mysig start på dagen!


SOVMORGON. LÅNG FRUKOST. I SÄNGEN.
FATTIGA RIDDARE. ENKEL NJUTNING.

fattiga 

Finns det något skönare än sovmorgon? Att få sova ostört enda tills man själv vaknar och sen få äta frukost i sängen. Jo jag vet att det bara är måndag men man måste ju få drömma lite, annars känns fredagen så väldigt långt borta.  Vad säga om lite fattiga riddare, lite fruktsallad och en kopp rykande hett kaff eller the om man gillar det bättre?
Varför inte starta din vanligt gråa vardag med frukost i sängen? Ställ väckarklockan en timme tidigare, förbered smeten, fruktsalladen och kaffebryggaren så slänger du ihop frukosten i ett nafs dan därpå. Och kan njuta av lite vardagslyx i sängen, kan man få en bättre start på morgonen? Tror inte det…


fattiga2

Fattiga riddare
2 portioner

3-4 skivor formfransk, beroende på hungriga du/ni är
1 ägg
1 krm salt
1½ dl mjölk
½ dl vetemjöl
smör att steka i

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, och salt till en slät smet. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Pudra florsocker på riddarna och servera med färska bär.
Duka upp var sin tallrik med fattiga riddare, dekorera med färska bär. Var sin kopp kaffe, kniv och gaffel. Två skålar med fruktsallad och kanske lite juice att dricka. Här är det bara din fantasi som hindrar dig!

Nästa inlägg blir lite nyttigare njutning, ska se om jag får upp det i slutet av veckan!

Kram Karin


fattiga.7fattiga.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar