Dessa söta små ägg har blivit inspirerade av Sprinkle Bakes som istället gjort runda små bollar, men jag tyckte ägg var mer passande så här till påsk.
Ägg-kakor
Ca 30 - 40 st beroende på storlek
200 g rumsvarmt smör
1,2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4,8 dl mjöl
1 äggvita
strössel
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsocker och mjöl.
Dela degen i två delar och rulla två lika långa rullar, dela rullarna i lagom stora bitar – så stora som du vill ha dina kakor. Forma bollarna till små ägg och låt de sedan stå i frysen, minst 30 minuter.
Låt äggen vila en stund innan du doppar ett ägg i taget i äggvita och rullar sedan i strössel, se till att de täcks ordentligt, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Baka av äggen i ca 8 - 10 minuter i 175 grader.
Enkla att göra, goda att äta och vackra att titta på…
Kan inte bli mycket bättre än så!
Vi får se vad för gott som dyker upp i bloggen imorgon. Jag har inte riktigt bestämt mig än så det är på tiden att jag går till köket och bakar lite…
Vi ses imorgon igen, kram Karin
Jättefina och "påskiga"!
SvaraRaderaKram Caroline